Η εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Γενναδίου 3
Ομάδα επτά ατόμων, που φορούσαν κουκούλες, εισέβαλε στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού και εκτοξεύοντας απειλές έβγαλαν έξω δύο υπαλλήλους, περιέλουσαν τον χώρο με εύφλεκτο υλικό -πιθανότατα βενζίνη- και στη συνέχεια πυρπόλησαν το γραφείο, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κατέσβησε τη φωτιά πριν επεκταθεί στο κτίριο. Οι δράστες πρόλαβαν και διέφυγαν, ωστόσο μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας με συμμετοχή των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ για τον εντοπισμό τους. Μέχρι στιγμής πάντως οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές υπόπτων.
Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν βρισκόταν στο γραφείο, καθώς είναι στο Λονδίνο για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε δήλωσή του έκανε λόγο για επίθεση που εμπεριέχει ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά, ενώ την χαρακτήρισε άνανδρη και τρομοκρατική.
Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες, από όπου και αν προέρχονται, πρόσθεσε σημειώνοντας παράλληλα πως θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία και τους πολίτες.
 
Top