Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής ο Θρύλος αντιμετώπισε στο ΕΑΚ Κέρκυρας την τοπική ομάδα και επικράτησε με 0-4.



Ο Ολυμπιακός μας επικράτησε με 0-4 στην Κέρκυρα, κόντρα στον Α.Ο.Κ. και πέτυχε μία ακόμα νίκη, στην επιστροφή του στους αγώνες της Super League.



Ο κ. Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3 και τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία και Μαζουακού. Οι τρεις κεντρικοί μέσοι ήταν οι Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης και Κασάμι. Την τριάδα στην επίθεση συνέθεταν οι Ντοσεβί (δεξιά), Φουστέρ (αριστερά, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού) και Μπενίτες (στην κορυφή). Ο νεαρός φορ επανήλθε στη δράση μετά την απουσία του, λόγω τραυματισμού.



«Ίβκοβιτς Μάρκο! Ίβκοβιτς Μάρκο!»



Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας είναι μία οικογένεια. Ο κόσμος του Θρύλου δεν ξεχνά τον νεαρό φίλαθλο της ομάδας του Βελιγραδίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πολύ πρόσφατα. Οι φίλαθλοι της ομάδας μας τον μνημόνευσαν και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Σήκωσαν ένα πανό με τη μορφή του Μάρκο Ίβκοβιτς ζωγραφισμένη επάνω σε αυτό. Δεξιά και αριστερά είχαν δύο μικρότερα πανό, με τη λέξη «Αθάνατος» στα Ελληνικά και τα Σερβικά. Αφού τήρησαν μόνοι τους ενός λεπτού σιγή, οι φίλοι της ομάδας μας τραγούδησαν, στη συνέχεια, για αρκετή ώρα, το όνομα του αδικοχαμένου νεαρού Σέρβου, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους προς τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα.



Πίεση από νωρίς και γκολ



Ο Ολυμπιακός θέλησε να πάρει από νωρίς τα «ηνία» του ματς και να πιέσει την Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω. Αναγκαστικά, αφού ο Θρύλος ανέβαινε αρκετά. Ο Μπενίτες, ο Φουστέρ, ο Ντοσεβί και ο Κασάμι, πίεζαν πολύ προς την εστία του Σέτκους, ενώ αρκετά ανέβαινε και ο Μπουχαλάκης. Ο Μπενίτες έδειξε από τα πρώτα λεπτά σε καλή κατάσταση και επιβεβαίωσε αυτές τις σκέψεις στο 1-0, όταν έκανε ωραία ενέργεια, δημιουργώντας το γκολ. Ο Παραγουανός άσος ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, ενώ από κοντά και ο Κασάμι, ο οποίος ανέβαινε ιδιαίτερα από το κέντρο και πίεζε, ψάχνοντας παράλληλα το γκολ.



Η επίθεση του Ολυμπιακού είχε πολλά κέφια στο ματς, ενώ η άμυνα δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα. Οι φάσεις και καλές ευκαιρίες του Ολυμπιακού για να σκοράρει ξανά διαδέχονταν η μία την άλλη. Η Κέρκυρα δυσκολευόταν να περάσει τη σέντρα, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Ντοσεβί και ο Κασάμι ήταν, καθώς εξελίσσονταν τα πρώτα 45 λεπτά, οι πιο δραστήριοι ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερα κινητικός ήταν και ο Μπενίτες, ο οποίος δεν έριξε τον ρυθμό του. Το πρώτο μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό και το προβάδισμα με 1-0 ήταν μάλλον… φτωχό για τις ευκαιρίες που είχε η ομάδα μας.



Στο δεύτερο μέρος



Η επανάληψη άρχισε με δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό, αλλά και αναδιαμόρφωση της διάταξης με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονταν. Ο Κασάμια άφησε τη θέση του στον «Τσόρι» Ντομίνγκεζ και ο Ντοσεβί άφησε τη θέση του στον Φορτούνη. Ο νεαρός μέσος πήγε δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς, ο «Τσόρι» δεκάρι και αριστερά πέρασε ο Μπουχαλάκης, με τον Φουστέρ να πηγαίνει δεξιά. Το δεύτερο μέρος άρχισε με γκολ για τον Ολυμπιακό και το 2-0 έδωσε στην ομάδα μας μεγαλύτερο «αέρα» στο γήπεδο. Το 3-0 ήρθε λίγο μετά και ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη, παίζοντας πλέον πιο άνετα και ρυθμίζοντας και τις δυνάμεις του, ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη. Στο 53’ μπήκε στο ματς και ο Σιόβας, ο οποίος επανεμφανίστηκε επίσης, μετά από αρκετό διάστημα απουσίας. Πήρε τη θέση του Μποτία, μπαίνοντας ως αριστερό στόπερ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και να κάνει ευκαιρίες.



Το ματς ήταν πολύ «χορταστικό» και οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ωραία μπάλα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος. Το 4-0 από τον Ντομίνγκεζ, το οποίο ήρθε με υπέροχο, μαεστρικό τρόπο, ήταν απλώς το «κερασάκι στην τούρτα».



ΚΕΡΚΥΡΑ: Σέτκους, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Ρόχας, Γκόμες, Κανρτόσο (67’ Ομπράντοβιτς), Μαρκόφσκι (67’ Γεωργακόπουλος), Κρητικός, Κόντος, Χαβίτο (74’ Σάντσεθ), Ανδρεόπουλος.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία (63’ Σιόβας), Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Κασάμι (46’ Ντομίνγκεζ), Ντοσεβί (46’ Φορτούνης), Φουστέρ, Μπενίτες.



Δείτε :



Το γκολ του Φουστερ για το 0-1 στο 19':







Το γκολ του Ντομίνγκεζ(0-2):







Το 0-3 με τον Ελαμπντελαουϊ:









http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/11/0-4-videos.html
 
Top