Ο Θρύλος νικάει και την... γκαντεμιά! Με άρρωστους Πρίντεζη, Χάντερ και Τσαϊρέλη, με τους γνωστούς εδώ και καιρό τραυματίες Παπαπέτρου και Αγραβάνη, με τραυματία Κατσίβελη συν τον νέο τραυματισμό του Πέτγουεϊ εν ώρα αγώνα με βγάλσιμο του ώμου του ο Ολυμπιακός πάλεψε και νίκησε τη Μάλαγα στο ΣΕΦ με 77-72 για την 8η αγωνιστική του ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας!



Ο Ολυμπιακός γιόρτασε τα 500 παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα, νικώντας τη Μάλαγα, με τον Σπανούλη να έχει και αυτός την… τιμητική του, αφού έγινε ο τρίτος πασέρ στη διοργάνωση!



Οι ερυθρόλευκοι ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησαν της Μάλαγα στο 500ο παιχνίδι τους στην Ευρωλίγκα και έτσι έμειναν μόνοι πρώτοι στον έκτο όμιλο, εκμεταλλευόμενοι το... «δώρο» από τη Φενέρ που νίκησε την ΤΣΣΚΑ.



Για άλλη μία φορά φέτος ο Βασίλης Σπανούλης ήταν σε μεγάλη βραδιά, καθώς έκανε νταμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 10 ασίστ, οι οποίοι τον ανέβασαν στην τρίτη θέση των πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης.



Πολύ καλοί και οι Πρίντεζης και Λοτζέσκι με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.



Το μοναδικό «μελανό» σημείο της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Μπρεντ Πέτγουεϊ στον ώμο, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες.



Στα καθαρά αγωνιστικά...



Πολύ άστοχος ξεκίνησε στην αναμέτρηση ο Ολυμπιακός και η επιμονή του έξω από τα 6,75μ. (0/6 τρ.), έδωσε την ευκαιρία στη Μάλαγα να πάει στο +5. Ο ρυθμός του ματς ήταν χαμηλός, ωστόσο για τους φιλοξενούμενους ήταν πολύ καλός μέσα στη ρακέτα ο Γκριν, ο οποίος τους διατηρούσε μπροστά, με τον Πρίντεζη να έρχεται... ορεξάτος, παρά την ταλαιπωρία που τράβηξε με την υγεία του τις τελευταίες μέρες, από τον πάγκο και να μην αφήνει την κατάσταση να ξεφύγει. Όμως, η ερυθρόλευκη άμυνα συνέχισε να μην είναι καλήη μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς η ομάδα του Πλάθα με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ, κατάφερε να το κλείσει στο +6 (11-17).



Ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έτρεξε στο παρκέ, με το ρυθμό αυτό να βολεύει βέβαια τη Μάλαγα, η οποία διατηρούνταν χωρίς πρόβλημα μπροστά στο σκορ. Με κάποιες καλές άμυνες οι ερυθρόλευκοι πλησίασαν στους δυο πόντους, ωστόσο τα λάθη και η αστοχία στη συνέχεια έδωσαν ξανά την ευκαιρία στους Ισπανούς να πάνε στο +7 (24-31). Η επίθεση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, αλλά το θετικό ήταν πως η άμυνα άρχισε να ...δουλεύει κάπως καλύτερα στα τελευταία λεπτά και με τον Μιχάλη Τσαϊρέλη στο ντεμπουτο του με τα ερυθρόλευκα και παρά τις στομαχικές διαταραχές που τον ταλαιπωρούσαν (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ) να τα πηγαίνει αρκετά καλά στο συγκεκριμένο κομμάτι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 29-33.



Πιο αποφασισμένος μπήκε ο Θρύλος στο δεύτερο ημίχρονο και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο όχι μόνο εξάλειψε τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (34-33). Πλέον, οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο του ματς και παράλληλα κατάφεραν να πάνε την υπέρ τους διαφορά στους επτά πόντους. Ο ρυθμός τους ματς είχε ανοίξει, αλλά αυτό… χάλασε λίγο τη συγκέντρωση των παικτών του Σφαιρόπουλου στην άμυνα, καθώς είδαν το 50-43 να γίνεται 50-48. Έτσι, κύλησε μέχρι το τέλος το τρίτο δεκάλεπτο, με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν τουλάχιστον το προβάδισμά τους (55-52).



Κακό ξεκίνημα έκανε και στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, με τη Μάλαγα να φέρνει το ματς στα ίσα (58-58). Με το τρίποντο του Σλούκα ο Ολυμπιακός έδειξε να… αφυπνίζεται και να πηγαίνει στο +6 στα μισά της περιόδου. Εκεί, ανέλαβε… δράση ο Σπανούλης, ο οποίος με δικούς του πόντους και ασίστ, έδωσε «αέρα» οκτώ πόντων (71-63), περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν σε θέση να επιστρέψουν και έτσι στο 500ο ματς τους στην Ευρωλίγκα οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με το τελικό 77-72.



Τα δεκάλεπτα: 11-17, 29-33, 55-52, 77-72



Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 3, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18 (10 ασ.), Σλούκας 9 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 6 (2), Λαφαγέτ 6 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 12 (2), Τσαϊρέλης 2.



Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Γκαμπριέλ 7, Μάρκοβιτς 4, Βασιλειάδης 9 (3), Τούλσον 8, Τόμας 9, Γκρέιντζερ 13 (2), Βάσκεθ 6, Κουζμίνσκας 3 (1), Στέφανσον 3 (1), Γκριν 8, Γκολούμποβιτς 2.








http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/02/77-72.html
 
Top