Ο Μπράιαντ Ντάνστον μίλησε στο "RedPlanet.gr" για τη νίκη επί της Μάλαγα, εξήγησε τους λόγους που η ομάδα παρουσιάστηκε νευρική στο πρώτο ημίχρονο, ανέφερε τα λόγια του κόουτς Σφαιρόπουλου στο ημίχρονο, απάντησε στο τι ζητάει από εκείνον ο προπονητής του και τόνισε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στα προημιτελικά έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.



Αναλυτικά...



Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Μάλαγα, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν στο ΣΕΦ με σκορ 77-72, ο Μπράιαντ Ντάνστον εξήγησε τους λόγους που η ομάδα παρουσιάστηκε νευρική στο πρώτο ημίχρονο, ανέφερε τα λόγια του Σφαιρόπουλου στο ημίχρονο, απάντησε στο τι ζητάει από εκείνον ο κόουτς και τόνισε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στα προημιτελικά έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.



-Μπράιαντ, κερδίσατε την Μάλαγα στο ΣΕΦ, το σχόλιο σου για το παιχνίδι;



"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε άσχημα στην αναμέτρηση, καθώς ήμασταν αρκετά άστοχοι και δυσκολευόμασταν να σκοράρουμε. Είχαμε πρόβλημα στην επίθεση. Παίζαμε πάντως καλά στην άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε περισσότερο δυνατά στο παιχνίδι, ήμασταν πιο επιθετικοί, γίναμε περισσότερο αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα και φτάσαμε στη νίκη".



-Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσατε την απόδοση σας και παίξατε καλύτερα. Πως εξηγείς το γεγονός όμως πως ήσασταν αρκετά νευρικοί στο πρώτο ημίχρονο, για ένα ακόμη ματς;



"Είναι κάτι που απλά συμβαίνει ορισμένες φορές. Ξέρεις, θέλουμε πάντα να κερδίζουμε και ίσως κάποιες φορές βιαζόμαστε να πάρουμε τη νίκη. Μπαίνουμε μέσα στα ματς πάντα αποφασισμένοι ώστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, με καλή ψυχολογία, αλλά υπάρχουν στιγμές που μπορεί να μην σου μπουν τα σουτ και να χάσεις κάποια εύκολα καλάθια, και εκεί κάπου επηρεάζεσαι. Ήμασταν όντως νευρικοί επειδή δεν μας έβγαιναν ακριβώς αυτά που θέλαμε να κάνουμε. Στο ημίχρονο όμως μιλήσαμε μεταξύ μας στα αποδυτήρια, ηρεμήσαμε, συγκεντρωθήκαμε περισσότερο στο πλάνο μας, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, άρχισαν να μας μπαίνουν και τα σουτ, πήραμε διαφορά στο σκορ και πήραμε τη νίκη".



-Τι σας είπε ο κόουτς Σφαιρόπουλος στο ημίχρονο και παρουσιαστήκατε καλύτεροι στο δεύτερο μέρος;



"Μας μίλησε και μας ηρέμησε. Μας τόνισε να μην είμαστε νευρικοί, να ηρεμήσουμε και να μην έχουμε άγχος. Ήθελε να ηρεμήσουμε και να παίξουμε μπάσκετ με αυτοπεποίθηση. Να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον μέσα στο παρκέ, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα μέσα στην ομάδα".



-Ποιος είναι ο ρόλος σου μέσα στην ομάδα και τι είναι αυτά που ο κόουτς ζητάει κυρίως από εσένα;



"Δεν έχει αλλάξει ο ρόλος μου και κυρίως θέλει από εμένα να κάνω ότι έκανα πάνω-κάτω στο ματς κόντρα στη Μάλαγα. Να κάνω καλά σκριν στους συμπαίκτες μου, ώστε να τους δημιουργώ χώρους ώστε να δράσουν στην επίθεση, να λειτουργώ καλά στα πικ-εν-ρολ, να παίρνω σωστές επιθέσεις στην επίθεση και φυσικά να παίζω πάντα καλή άμυνα. Θέλει από εμένα να βγάζω ενέργεια, να είμαι επιθετικός, να πηγαίνω σε κάθε φάση για μπλοκ όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Να ελέγχω τις καταστάσεις στο "ζωγραφιστό" και οπωσδήποτε να κυριαρχώ στα ριμπάουντ, να παίρνω όσο περισσότερα μπορώ. Θέλει γενικά να είναι πάντα αισθητή η παρουσία μέσα στη ρακέτα".



-Είστε σε έναν δύσκολο όμιλο, η Φενέρμπαχτσε κέρδισε την ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα και είστε πρώτοι. Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει σε μια εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ ώστε να έχετε το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά;



"Ναι, το πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε σε μια εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ και να πάμε με το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Κόντρα στη Μάλαγα σίγουρα δεν κάναμε ένα από τα ποιοτικότερα μας παιχνίδια, αλλά θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός θα παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτεροι. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά στη πορεία για εμάς".






http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/02/blog-post_4428.html
 
Top