Ικανό για... τα πάντα στη φετινή Ευρωλίγκα θεωρεί ο Κώστας Βασιλειάδης τον Ολυμπιακό με έναν… τέτοιο Σπανούλη, όπως δήλωσε στο "sport-fm.gr", ενώ μίλησε για τη μάχη της Ευρωλίγκας, τη Μάλαγα και την Εθνική.



Αναλυτικά...



Άμυνα που τσακίζει κόκκαλα κι ένας σεληνιασμένος Βασίλης Σπανούλης μπορούν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό πολύ ψηλά, ακόμη και στην κορυφή της Ευρώπης, όπως δήλωσε ο Κώστας Βασιλειάδης μετά την ήττα της Μάλαγα στο ΣΕΦ.



Ο 30χρονος σούτινγκ γκαρντ χαρακτήρισε «κλειδί» για τους ερυθρόλευκους την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας, ενώ μίλησε για την πορεία τίτλου που κάνει η ομάδα του στην Ισπανία, αλλά και στην Εθνική.



Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κώστα Βασιλειάδη:



-Για ένα ακόμη παιχνίδι η Μάλαγα είχε πολύ καλό πρόσωπο, έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά στο τέλος έχασε. Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται…

«Ναι, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουμε και happy end. Νομίζω πως κάποια μικρά διαστήματα μάς στοιχίζουν. Κάνουμε κάποια πράγματα πολύ καλά, αλλά σε ορισμένα σημεία του αγώνα δεν παίζουμε όπως θα έπρεπε και χάνουμε παιχνίδια που θα μπορούσαμε να πάρουμε. Αυτό μας πονά πολύ».



-Πώς είδες τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πρόσωπο, προς το καλύτερο. Με τον κόουτς Σφαιρόπουλο η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ στην άμυνα και είναι πάρα πολύ πιεστική. Κι όταν έχεις τον Σπανούλη που μπορεί να κάνει τα πάντα στην επίθεση, ανοίγει το γήπεδο, έχει διείσδυση, έχει σουτ, έχει πικ εν ρολ, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ειδικά αν έχεις παίκτες όπως ο Λοτζέσκι και ο Σλούκας που έχουν το μακρινό σουτ».



-Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός;

«Το θέμα είναι να είναι στις δύο πρώτες θέσεις για να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Αν το καταφέρει αυτό, θα έχει μεγάλες ελπίδες να είναι στο Final Four κι εκεί μπορεί να καταφέρει τα πάντα».



-Έχεις αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας φέτος. Ποια ξεχωρίζεις και της δίνεις έστω και μια πιθανότητα παραπάνω να φτάσει στον τίτλο;

«Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ έχει ένα προβάδισμα, ειδικά μετά την προσθήκη του Κιριλένκο. Όμως καμία ομάδα δεν είναι άτρωτη και σε ένα Final Four όλα μπορούν να συμβούν. Είναι ένα ματς και η πίεση είναι μεγάλη. Είδαμε ότι τα τελευταία χρόνια τα φαβορί χάνουν».



-Με ρεκόρ 1-7 έχετε πλέον καταθέσει τα όπλα για πρόκριση στην Ευρωλίγκα; Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι επειδή είστε πρώτοι στο πρωτάθλημα θα ρίξετε όλο το βάρος εκεί…

«Έμειναν έξι παιχνίδια και είναι σημαντικό για μας να κερδίσουμε και τα έξι. Δεν κοιτάμε τα άλλα αποτελέσματα. Το θέμα είναι να κερδίζουμε εμείς, γιατί αν χάνεις, ό,τι κι αν κάνουν οι υπόλοιποι δεν έχει σημασία… Να το κάνουμε για μας. Από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες, θα το προσπαθήσουμε. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει αυτό και στην ψυχολογία μας στο πρωτάθλημα. Όλα τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είναι μαθήματα για μας».



-Ο μεγάλος στόχος για τη Μάλαγα είναι το πρωτάθλημα πλέον;

«Το θέμα είναι να μην πέσουμε. Να μπορούμε να παλεύουμε τα παιχνίδια και να τα κερδίζουμε. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τη Μάλαγα να είναι πρώτη στο πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια και αφού έχουν περάσει τόσες αγωνιστικές. Απομένουν 13 ματς και θέλουμε να τα πάρουμε όλα, αν γίνεται. Ειδικά το ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη το θέλουμε πολύ ή τουλάχιστον να μη χάσουμε τη διαφορά των επτά πόντων από την έδρα μας».



-Την Εθνική τη σκέφτεσαι καθόλου;

«Είναι νωρίς ακόμη. Θα δούμε. Ποιος θα πάει, ποιος δεν θα πάει… Εγώ πάντα είμαι διαθέσιμος, εφόσον κληθώ να βοηθήσω».






http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/02/blog-post_4101.html
 
Top