Επιθετικά ακόμα δείχνει να... «ψάχνεται», αφού τα σουτ δεν του κάνουν το χατίρι. Αμυντικά όμως ο Ντι Τζέι Στρόμπερι είναι παίκτης που βγάζει μάτι ότι είναι ο κατάλληλος για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Μαρκάρει παντού, δεν έχει πρόβλημα υψομετρικό και το κορμί του τον βοηθάει απέναντι σε ψηλούς αντιπάλους.

Ο Αμερικανός παίκτης του Θρύλου, μίλησε στον «Γαύρο», όπου υποστήριξε αρχικά για την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα: «Ηταν ένα παιχνίδι που η μπάλα δεν έμπαινε για κανέναν. Ούτε για μας ούτε και για τον αντίπαλό μας. Στηρίχθηκε στην άμυνα και, όπως έχουμε αποδείξει τόσον καιρό, αυτό είναι το παιχνίδι μας. Εμείς πηγαίνουμε όλο και καλύτερα και βελτιωνόμαστε. Παίξαμε λοιπόν σκληρά και επεκτείναμε το προβάδισμά μας στην Ευρωλίγκα. Μπορούσαμε να έχουμε πετύχει κάποια πιο εύκολα καλάθια στο τέλος και να αυξήσουμε το προβάδισμά μας, όμως δεν πειράζει, αφού η άμυνά μας έκρινε το αποτέλεσμα».

Από νωρίς έπαιζε με τρία φάουλ. Τον επηρέασε αυτό; «Δεν ξέρω πραγματικά. Δεν είναι η δουλειά μου να εστιάσω στους διαιτητές και εγώ θέλω να δείχνω πράγματα στο παρκέ» τόνισε ο Στρόμπερι, για να συνεχίσει: 

«Με έβγαλαν λίγο εκτός ρυθμού αυτές οι αποφάσεις, αλλά τι μπορεί να κάνει στην τελική; Πρέπει να προχωράς και να συνεχίζεις να παίζεις».

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που στηρίζει τα πάντα στην άμυνά του. Στην ερώτηση αναφορικά με την προτίμηση του, ο Αμερικανός υποστήριξε: «Πρέπει να προτιμάς και τα δύο. Εγώ είμαι αμυντικός παίκτης κατά κύριο λόγο, αλλά χάσαμε κάποια σουτ που έπρεπε να βάλουμε με τη Λαμποράλ γιατί ήταν ελεύθερα. Οπως προείπα όμως, η άμυνά μας ήταν τέλεια, αφού έχουν μέσο όρο στο σκορ περίπου 88 πόντους και εμείς τους κρατήσαμε στους 52».

Ο Ολυμπιακός και πάλι, παρά τις απουσίες, έδειξε ότι έχει καρδιά πρωταθλητή. Ο Στρόμπερι εξήγησε τον λόγο για τον οποίο οι ερυθρόλευκοι βρίσκουν πάντα λύσεις και ξεπερνούν τα προβλήματα, λέγοντας: «Εχουμε καλούς παίκτες. Είμαστε εδώ για συγκεκριμένους λόγους και βγαίνουμε μπροστά όποτε το απαιτεί η στιγμή για να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν γίνεται να βασιζόμαστε μόνο σε έναν-δύο παίκτες. Είμαστε ομάδα και το δείξαμε αυτό στα τελευταία μας παιχνίδια όπου παίξαμε το μπάσκετ που αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός. Δεν έχει οπότε σημασία ποιος είναι εκτός, αφού εμείς βγαίνουμε έξω για να παλέψουμε».

«Φοβερό το κοινό μας»

Δεν γινόταν να μη ρωτηθεί ο Στρόμπερι για τους οπαδούς του Θρύλου που ήρθαν στο ματς με τη Λαμποράλ. Ο Αμερικανός τόνισε: «Φοβερό το κοινό μας. Πάντα μας βοηθούν και μας υποστηρίζουν, και αυτό που θέλουμε είναι να τους κάνουμε περήφανους. Παίζουμε για τον Ολυμπιακό και την παράδοσή του και το κάνουμε με την καρδιά μας».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/11/blog-post_3776.html
 
Top