Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ποτέ στα χρόνια που πέρασαν δεν ετεροπροσδιορίστηκε από κανέναν. Ούτε από τους εντεταλμένους κονδυλοφόρους, ούτε από κομματικά παραμάγαζα που μόνο στόχο έχουν τον κομματικό-ψηφοθηρικό συνδικαλισμό.

Είναι το λιγότερο κωμικό να εγκαλείται η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως «απεργοσπάστης» γιατί δεν ακολούθησε την γραμμή… του «Συνδικάτου Ο.Τ.Α.».

Το «Συνδικάτο Ο.Τ.Α.» είναι η κομματική προέκταση του Π.Α.ΜΕ. στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι η προσπάθεια για πλήρη κομματικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Απεργοσπασία στην απεργία ποιου; Εκείνων που παίζουν με τον καθημερινό «πόνο» των εργαζομένων τάζοντας λαγούς με πετραχήλια; Ξεχάσαμε πως λίγο καιρό πριν διεκδικούσαν την μονιμοποίηση των εργαζομένων της «Κοινωφελούς Εργασίας» που είχαν προσληφθεί μέσω των Προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ.; Ουδέποτε «παίζαμε» και δεν πρόκειται να κοροϊδέψουμε τους εργαζόμενους. 

Η διγλωσσία όμως πρέπει να σταματήσει εδώ.

Ουδέποτε ο εκπρόσωπος της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έθεσε θέμα για προκήρυξη Απεργιακής Κινητοποίησης στα όργανα της Ομοσπονδίας. Και όταν η «πλειοψηφία» συγκάλεσε Εκτελεστική Επιτροπή για τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 9.00 το πρωί ο εκπρόσωπος της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. ήταν εκείνος που δήλωσε πως δεν πρόκειται η παράταξή του να συμμετάσχει με αποτέλεσμα τελικά να μην πραγματοποιηθεί και να λάβει αποφάσεις.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι πολυσυλλεκτικό όργανο που επιδιώκει την σύνθεση θέσεων και απόψεων με μόνο στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν είναι κομματική κάστα όπου οι αποφάσεις υπαγορεύονται από κομματικούς φορείς!!! Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους… αν και πολλοί απ΄ αυτούς το γνωρίζουν πολύ καλά!!!
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top