Συγκεκριμένη περίπτωση που επιβεβαιώνει ότι συνεχίζεται το όργιο των υπέρογκων αμοιβών, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις του ίδιου του κ. Καραμανλή, αποκαλύπτουν με Ερώτησή τους στον πρωθυπουργό 23 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπό τον Μιχ. Καρχιμάκη: Συνταξιούχος δικηγόρος διορίστηκε από τον Τ. Αράπογλου γενικός διευθυντής νομικών υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα και παίρνει 620.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 2.405 ευρώ την ημέρα!!!
Ολόκληρη η Ερώτηση με το απίστευτο αυτό γεγονός έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η για τον κ. Πρωθυπουργό
ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΟΡΓΙΟ των ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ συνεχίζεται:
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Υποψήφιος της Συμβουλευτικής της Χούντας, «εκλεκτός» του διορισμένου από την Κυβέρνησή σας Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ (μισθός,bonus και μετοχές της Εθνικής)ΑΝΩ ΤΩΝ 620.000 ευρώ το χρόνο 52.000 ευρώ το μήνα ή 2.405 ευρώ μεροκάματο!!!»
ΕΝΩ στις 20/3/04 δηλώνατε «Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει
...

το παράδειγμα. Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περικόπτονται»
ΕΝΩ και στις 25/2/09 δηλώνατε «Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα. Όποιος δεν συμφωνεί να πάει σπίτι του».
Η παράνομη απασχόληση στην Εθνική Τράπεζα δικηγόρου, συνταξιούχου (!), στη θέση του Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και μάλιστα με υπέρογκες αποδοχές που συνολικά αγγίζουν ετησίως τα 620.000 ευρώ, αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση.
Συγκεκριμένα, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της Εθνικής, «εκλεκτός» του Διοικητή της Τράπεζας, και υποψήφιο μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Χούντας του Παπαδόπουλου, είναι δικηγόρος, συνταξιούχος της πρώην Ιονικής Τράπεζας και με συμπληρωμένο το 65ο έτος της ηλικίας του από το Φθινόπωρο του 2005, που ανέλαβε καθήκοντα στην Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το αρ. 63Α του Κώδικα Περί Δικηγόρων (ν.δ. 3026/1954):
- (παρ. 2) απαγορεύεται στους δικηγόρους που λαμβάνουν σύνταξη από Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης να παρέχουν αλλού νομικές ή δικηγορικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή και έχουν υποχρέωση με δήλωσή τους στο Δικηγορικό Σύλλογο να επιλέξουν ένα από τα δύο.
- (παρ. 6) απαγορεύεται σε δικηγόρους που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους να προσληφθούν εφεξής για να παρέχουν δικηγορικές ή νομικές υπηρεσίες με πάγια περιοδική αμοιβή.
Και στα δύο αυτά ασυμβίβαστα, εμπίπτει ο συγκεκριμένος «εκλεκτός» και της Χούντας αλλά και της σημερινής Διοίκησης της Εθνικής, Γενικός Διευθυντής, παραβαίνοντας τις νόμιμες υποχρεώσεις του, παράβαση για την οποία ο Κώδικας περί δικηγόρων προβλέπει πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις. Πέρα από αυτό, η σύμβασή, που παραβιάζει τους κανόνες αυτούς περί ασυμβιβάστου, είναι αυτοδικαίως άκυρη.
Κατά συνέπεια και βάση των διατάξεων και της νομολογίας, προκύπτει ότι ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ εδώ και χρόνια ο συγκεκριμένος συνταξιούχος της πρώην Ιονικής, ο οποίος προσλήφθηκε από την Εθνική Τράπεζα με ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών και αμείβεται με πάγια αντιμισθία, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΥΜΒΑΣΗ.
Και μάλιστα ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΜΕΤΕΡΟΣ και ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ της ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ της ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ λαμβάνει ετησίως (μεικτές αποδοχές το 2007):
Σύνταξη: 43.500 ευρώ το χρόνο
Μισθός: 280.000 ευρώ το χρόνο
Bonus: 300.000 ευρώ το χρόνο
ΣΥΝΟΛΟ: 623.500 ευρώ το χρόνο ή
52.000 ευρώ το μήνα ή
2.405 ευρώ μεροκάματο ή
Επιπλέον έχει λάβει από την Εθνική Τράπεζα
για το έτος 2005 61.200 μετοχές
για το έτος 2006 30.000 μετοχές
ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ και ανάλογα ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ από την πώλησή τους στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ.
Είναι αδιανόητο τόσο το ύψος των αποδοχών ενός και μόνο στελέχους της Εθνικής και μάλιστα συνταξιούχου, όσο και το γεγονός ότι αυτά προέρχονται από σχέση απασχόλησης που απαγορεύεται ρητά στο νόμο!!!!
Και είναι ακόμα πιο αδιανόητο το γεγονός ότι ΕΤΗΣΙΩΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ «ΕΚΛΕΚΤΟΥ» ΤΟΥ, ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ:
το 1.200.000 ευρώ, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δρχ!!!
Μετά τα παραπάνω
Είστε σε θέση να αιτιολογήσετε τις αποφάσεις του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας που εσείς και η Κυβέρνηση σας διορίσατε για τις υπερβολικές αμοιβές και τα μπόνους του συγκεκριμένου εκλεκτού σας που ανατρέπουν όλα όσα εξωπραγματικά θέλετε να διοχετεύσετε επικοινωνιακά στον ελληνικό λαό.
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Καρχιμάκης
Μάρκος Μπόλαρης
Χρήστος Αηδόνης
Χρύσα Αράπογλου
Δημήτρης Τσιρώνης
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Γιώργος Πεταλωτής
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Νίκος Ζωίδης
Γιάννης Αμοιρίδης
Θεοδώρα Τζάγκρη
Τάσος Σιδηρόπουλος
Δημήτρης Βαρβαρήγος
Μιχάλης Παντούλας
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Βασίλης Κεγκέρογλου
Μανώλης Στρατάκης
Γιάννης Σκουλάς
Τάκης Ρήγας
Γιώργος Ντόλιος
Αλέξανδρος Αθανασιάδης
Γιάννης Βλατής
 
Top