Ανάμεσα σε δύο δρόμους βρίσκεται πλέον ο Σωκράτης Κόκκαλης. Σε εκείνον της παραχώρησης (σε ορίζοντα δύο-τριών ετών) του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, είτε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έχει κάνει ήδη την πιο σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση, είτε σε άλλους εφοπλιστές ή επιχειρηματίες, ενώ η δεύτερη επιλογή είναι να εξακολουθήσει να συνεχίζει να βαδίζει μόνος του.
Βάζοντας ο ίδιος τα περισσότερα χρήματα για να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το μεγάλο άνοιγμα της ΠΑΕ, συγκεντρώνοντας, παράλληλα, κι άλλα ποσά από επιχειρηματίες μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, όπως, για παράδειγμα, από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (με τον οποίο συναντήθηκε προχθές), που εξέφρασε την επιθυμία να μπει με 10-15 εκατ. ευρώ, αγοράζοντας το 10%.
Ο Σ. Κόκκαλης μέχρι τη δεύτερη και ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση με τον Β. Μαρινάκη, που θα γίνει άμεσα (Δευτέρα ή Τρίτη), θα έχει συναντήσεις με 2-3 ακόμα επιχειρηματίες, οι οποίες θα κρίνουν πολλά. Ενώ το επόμενο τριήμερο δεν αποκλείεται να υπάρξει αντίδραση και από τους αδελφούς Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, οι οποίοι επισήμως δεν έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους για την ΠΑΕ. Η κάθε πλευρά πιθανό να κάνει τις δικές της κινήσεις στρατηγικής.
Συνεργάτες του προέδρου του Ολυμπιακού, πάντως, επισήμαναν χθες πως «έχει ωριμάσει πια η ιδέα στον Κόκκαλη για την παραχώρηση σε δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών», θυμίζοντας τα λόγια που είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. «Είμαι 70 ετών και δεν θα περιμένω να πεθάνω για προετοιμάσω τη διάδοχη κατάσταση στον Ολυμπιακό».
Επίσης, όπως διέρρευσε από έγκυρα χείλη, το άνοιγμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είναι 35 εκατ., όπως αρχικά έλεγαν στη διοίκηση, αλλά φαίνεται να ξεπερνάει τα 63 εκατ. (όπως έγραψε προχθές η «Sportday») και πιθανότατα να αγγίζει ακόμη και τα 80 εκατ. ευρώ! Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο Μαρινάκης αμφισβήτησε ανοιχτά στον Κόκκαλη την αποτίμηση της αξίας της ΠΑΕ (169 εκατ.). Λέγοντας πως προσφέρει σταδιακά 40 εκατ. για το 40% των μετοχών (δηλαδή, αποτιμά την ΠΑΕ στα 100 εκατ.) κι άλλα 10 εκατ. για το αντίστοιχο ποσοστό (40%) για το γήπεδο Καραϊσκάκη, μέσω της «Καραϊσκάκης Α.Ε.». Οπως και να 'χει, η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του Ολυμπιακού.
Στο μεταξύ, αν μέχρι Τρίτη-Τετάρτη ξεκαθαρίσει το τοπίο με την αύξηση του Μ.Κ. και ο Κόκκαλης γνωρίζει ότι θα μπουν αρκετά χρήματα στα ταμεία, τότε, όπως υποστηρίζουν διοικητικά στελέχη, «θα επιχειρήσουμε να κλείσουμε σύντομα Σέλστρεμ και Γκονζάλες». Παράλληλα, στον Ολυμπιακό εξετάζουν και την περίπτωση του Αντόνιο Ρέγες (Ατλέτικο Μαδρίτης).
Σήμερα εξάλλου φθάνει στην Αθήνα ο μάνατζερ του Μπελούτσι, Αλμ. Μέο, έχοντας δύο επίσημες προτάσεις για τον πελάτη του (ύψους 4-5 εκατ. ευρώ για τον Ολυμπιακό, που έχει το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη). Επιπλέον, ο Ισραηλινός Ζάχαβι, ενημέρωσε τους Πειραιώτες, ότι μέχρι τη Δευτέρα θα φθάσει στην ΠΑΕ και επίσημη πρόταση της Πόρτσμουθ για τον Μπελούτσι.
Τέλος, ο Βραζιλιάνος Μπομπό και η σύζυγός του, Ρακέλ, με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ της Τουρκίας έκαναν έκκληση στον πρόεδρο της Μπεσίκτας, Γ. Ντεμιρορέν, να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού.
*Απόψε επιστρέφει η αποστολή του Ολυμπιακού από το Ζέεφελντ και ο Λεντέσμα από την Αργεντινή, ενώ τη Δευτέρα έρχεται ο Μέλμπεργκ. *
 
Top