"Από την πλευρά των εργαζομένων, προσπαθήσαμε να διαβουλευθούμε με τον εκκαθαριστή και τους πληρεξούσιους δικηγόρους της εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε από μέρους της εταιρίας άρνηση στο σύνολο σχεδόν των αιτημάτων μας. Διατυπώσαμε τη διαμαρτυρία μας στην ωμή θέση της εταιρίας ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει προσδιορίσει τη δαπάνη κάλυψης του προβλήματος ανεργίας που μας προκάλεσε. Η εταιρία επιφυλάχθηκε για την εξέταση μεμονωμένων ανθρωπιστικών περιπτώσεων.Θεωρούμε ότι μια τέτοια διαδικασία είναι ατελέσφορη και προσχηματική, όπως εξάλλου καταγγείλαμε από την αρχή και συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα".
Δήλωση του Γιάννη Καρούζου, νομικού εκπροσώπου των εργαζομένων του «Ε.Τ.»
"Η απόφαση της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων του «Ε.Τ.» εκ μέρους της διοίκησης της εταιρίας είναι απολύτως παράνομη. Μολονότι...

οι μέτοχοι γνώριζαν την δυσχερή οικονομική της κατάσταση –όπως σήμερα την επικαλούνται- ήδη από μήνες, ουδέποτε κάλεσαν σε ενημέρωση ή διαβούλευση τους εργαζόμενους όπως κατά νόμο όφειλαν. Σήμερα δε, στο στάδιο των υπό εξέλιξη ομαδικών απολύσεων η όποια «διαβούλευση» δεν μπορεί να είναι στερημένη ουσιαστικής ενημέρωσης των εργαζομένων, αλλά και εναλλακτικού σχεδίου διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους.
Γιάννης ΚαρούζοςΔικηγόρος των εργαζομένων του Ε.Τ.".
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΣΕΕ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Επίσκεψη στα γραφεία του «Ελεύθερου Τύπου» πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Κώστας Πουπάκης, δηλώνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των 450 εργαζομένων για το δικαίωμά τους στην εργασία μετά την αιφνίδια απόφαση της ιδιοκτησίας να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση. Οι κ.κ. Πουπάκης και Παναγόπουλος παρέστησαν στην γενική συνέλευση των εργαζομένων, η οποία ακολούθησε της τρίτης συνάντησης με τον εκκαθαριστή της εταιρίας στο πλαίσιο των υπό εξέλιξη διαβουλεύσεων.
Με κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Γ. Παναγόπουλος και Κ. Πουπάκης ανέφεραν τα εξής:
Ηθικά και συνδικαλιστικά στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου». Κάθε μέσο, όπως στην προκειμένη ο Ελεύθερος Τύπος, που κλείνει, δημιουργεί έλλειμμα Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώνει τις εκρηκτικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί σε επίπεδο αγοράς εργασίας. Οι 450 εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου» βρίσκονται χωρίς καμία προειδοποίηση αντιμέτωποι με την ανεργία στην πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 30 ετών. Ως ΓΣΕΕ βρισκόμαστε στο πλευρό τους και απαιτούμε τόσο από την ιδιοκτησία του «ΕΤ» όσο και από την κυβέρνηση να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης για το προσωπικό και να δημιουργηθούν συνθήκες διατήρησης των θέσεων εργασίας.
Για την διαδικασία της διαβούλευσης με τον εκκαθαριστή, όπως προβλέπεται από τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων, συνιστούμε στους εργαζομένους του «Ελεύθερου Τύπου» να συνεχίσουν με την ίδια επιμέλεια την προσπάθειά τους με στόχο να αποτρέψουν οποιοδήποτε μεταχρονολογημένο εγχείρημα νομιμοποίησης προαποφασισμένων και εν κρυπτώ διαδικασιών.
 
Top