Τον ορισμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου ως υπεύθυνου των ερευνών για τη διαφθορά σωφρονιστικών υπαλλήλων, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη μετατροπή των φυλακών Γρεβενών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, στις οποίες θα μεταφερθούν όλοι οι βαρυποινίτες, μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα.
Αίσθηση όμως προκάλεσαν τα όσα τόνιζαν σήμερα πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν...

υπόνοιες για διασύνδεση μελών της ομάδας των «16» με τρομοκρατικές οργανώσεις. Ακόμη, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξουν «εκπλήξεις» από την άρση τραπεζικού απορρήτου που είχε διαταχθεί μετά την δεύτερη απόδραση του Β. Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό για υπαλλήλους στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Όπως ανέφεραν, δεν αποκλείεται από τα στοιχεία που θα προκύψουν κάποιοι υπάλληλοι στον Κορυδαλλό να συνδέονται και με την υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος, όπως αποκαλούνται πλέον τα μέλη της συμμορίας που απήγαγε τον εφοπλιστή Π. Παναγόπουλο.
Ο κ. Δένδιας προανήγγειλε σύσκεψη των υπεύθυνων των Εισαγγελιών Εφετών της χώρας, με θέμα τη διαφθορά στις φυλακές, ενώ όπως έγινε γνωστό δόθηκε τριήμερη προθεσμία στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Μ. Κουκάκη, για να ολοκληρώσει την έρευνα που διεξάγει σχετικά με τον διευθυντή των αγροτικών φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Μιχάλη Κυριακάκη. Η παράταση δόθηκε προκειμένου να εξεταστούν μάρτυρες τους οποίους πρότεινε ο Κυριακάκης.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, πάντως, εμφανίζεται αποφασισμένο να αντιμετωπίσει τα κρούσματα διαφθοράς στις φυλακές της χώρας ακόμη και με την επανεξέταση παλιότερων υποθέσεων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
 
Top