.

Ερώτηση - βόμβα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καραζταφέρης μετά τις νέες αποκαλύψεις συνομιλιών της σπείρας των απαγωγέων στις οποίες εμπλέκεται εκτός από επιχειρηματία και όνομα εισαγγελέα που καταγράφεται ως "Αθ...".

Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητά από τον κ. Δένδια να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για τη διακρίβωση της αλήθειας των όσων αναφέρονται στους «διαλόγους Βλαστού», για τις διασυνδέσεις των κακοποιών με στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δικαστικούς λειτουργούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
To πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ μια σειρά από απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες μελών της συμμορίας που οργάνωσε την απαγωγή του κ. Παναγόπουλου.
Ανάμεσα στις συνομιλίες αυτές, υπάρχουν και διάλογοι στους οποίους ο Βλαστός αναφέρεται σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, ενώπιον του οποίου «στέκεται προσοχή ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση» και στις προσβάσεις και τις δυνατότητες παρέμβασης του επιχειρηματία αυτού στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο σωφρονιστικό σύστημα.
Επιπλέον, σύμφωνα με την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» φύλλο της 10/7/2009, ο Βλαστός επεδίωκε να εκμεταλλευτεί τις υψηλές γνωριμίες του επιχειρηματία, «ακόμα και για να τον φέρει σε επαφή με εισαγγελέα (τον Αθ…..), ο οποίος θα μιλούσε σε ανακρίτρια (τη Στ….), για να κοιτάξει σοβαρά την υπόθεση του Βλαστού για τον Γούσιο γιατί τον έχουν αδικήσει».
Οι διάλογοι αυτοί, στο βαθμό που τα αναφερόμενα σε αυτούς αληθεύουν, μαρτυρούν σειρά διασυνδέσεων των κακοποιών, με στελέχη του Υπουργείου σας, δικαστικούς λειτουργούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Ε Ρ Ω Τ Α Σ Θ Ε
1. Λάβατε γνώση των ανωτέρω διαλόγων πριν από τη δημοσιοποίησή τους και σε τι ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα για την εξακρίβωση της αλήθειας των όσων αναφέρονται στους δημοσιευμένους διαλόγους, για τις «επαφές» των κακοποιών, τόσο με στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο και με δικαστικούς λειτουργούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους που αναφέρονται ονομαστικά;
2. Προτίθεστε να ενημερώσετε ενδελεχώς τη Βουλή για το θέμα και τις ενέργειές σας;
 
Top