Ερευνάται ο ρόλος του μετά τις αποκαλύψεις για την απαγωγή Παναγόπουλου

Σε διαθεσιμότητα έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης τον διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και τον προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Μιχάλη Κυριακάκη, ενώ παράλληλα διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής και Προκαταρκτικής Εξέτασης.
Οι λόγοι για τους οποίους ο κ. Δένδιας διέταξε την ΕΔΕ και την Προκαταρκτική Εξέταση και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κ. Κυριακάκη είναι η...

αιφνιδιαστική υποβολή παραίτησής του από την υπηρεσία, καθώς και το γεγονός ότι ο διευθυντής των Αγροτικών Φυλακών επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταγωγή του κρατούμενου Παναγιώτη Βλαστού (που φέρεται να εμπλέκεται στην απαγωγή Παναγόπουλου) από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού. Η συγκεκριμένη μεταγωγή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ύστερα από την αρνητική εισήγηση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Εξάλλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του διευθυντή των φυλακών Αγιάς, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και της Προκαταρκτικής Εξέτασης, ανάλογα με τα αποτελέσματα των οποίων θα διενεργηθούν τα νόμιμα.
(Πηγή: http://www.skai.gr/)

 
Top