Ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά «γαλάζιες» μετατάξεις σε θέσεις-φαντάσματα στα τελωνεία των παραμεθόριων περιοχών της χώρας, έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Το Έθνος».

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, στο σκάνδαλο εμπλέκονται υπουργοί, βουλευτές και κρατικά στελέχη της ΝΔ, οι οποίοι πραγματοποιούσαν μετατάξεις υπαλλήλων από άλλα υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες ή άλλα νομικά πρόσωπα σε προνομιακές θέσεις «φαντάσματα» σε τελωνεία παραμεθόριων περιοχών, που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ως εκ τούτου είχαν μεγάλες αποδοχές και υψηλά επιδόματα, τα μεγαλύτερα μεταξύ όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μάλιστα, ότι τα εν λόγω πρόσωπα, αν και είχαν την υποχρέωση παραμονής 10 ετών στη νέα τους θέση, είτε δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στην υπηρεσία τους παραμένοντας στα υπουργικά ή στα πολιτικά γραφεία, είτε μετατέθηκαν ή αποσπάστηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες (έως και τα γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης).

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι επιλογές των υποψηφίων έγιναν αναξιοκρατικά και κάτω από καθεστώς αδιαφάνειας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι «εκλεκτοί» δεν κατείχαν συναφές προς το αντικείμενο πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ούτε και τα τυπικά προσόντα (πιστοποίηση γνώσης Η/Υ, γνώση ξένης γλώσσας κ.λπ.).

Ανάμεσα στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις ανήκουν μετατάξεις συγγενών - συνεργατών υπουργών και βουλευτών, με πιο «χτυπητές» περιπτώσεις συζύγους βουλευτών, ανιψιών γραμματέων, τον γιο κηπουρού πρώην υπουργού και τον οδηγό υφυπουργού.

Πηγή: Έθνος
 
Top