Για την απουσία των Ελλήνων βουλευτών από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης , έβαλε θέμα στη Βουλή, ο Δημήτρης Λιντζέρης, με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Πολιτισμού.


Ο βουλευτής β΄ Πειραιά σύμφωνα με την ερώτηση-ένσταση για αυτό το θέμα, ανέλυσε τα εξής:


«Το Σάββατο 20 Ιουνίου έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, έργο σπουδαίο, οικουμενικής εμβέλειας, έργο αναφοράς της κορυφαίας στιγμής του Ελληνικού Πολιτισμού. Ο ιερός βράχος της Ακρόπολης υμνεί, συμβολίζει και ακτινοβολεί την ουσία του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, τη Δημοκρατία, τη Γνώση, Την Αισθητική που αποτελούν πανανθρώπινες αξίες.


Όμως, από την τελετή εγκαινίων απουσίαζε η σημερινή έκφραση της Ελληνικής Δημοκρατίας, απουσίαζαν οι αιρετοί εκπρόσωποι του λαού στο Κοινοβούλιο. Η απουσία αυτή, αναδεικνύει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται και αξιολογεί η Κυβέρνηση τη σημερινή Δημοκρατία και τους θεσμούς της.


Η αμετροέπεια αυτή δεν αίρεται με την ξενάγηση των Βουλευτών που οργανώθηκε άλλη μέρα από τον Πρόεδρο της Βουλής σε συνεννόηση με τον Υπουργό Πολιτισμού, αφού το ζήτημα δεν είναι η ειδική αντιμετώπισή τους σε σχέση με τους πολίτες, αλλά η θεσμική απουσία του Κοινοβουλίου από μια ιστορική στιγμή.


Ακόμα προκύπτει εύλογο ενδιαφέρον να εξηγηθούν τα κριτήρια με τα οποία ιεραρχήθηκαν και αξιολογήθηκαν αξίες, θεσμοί και πρόσωπα, καθώς και ιδιότητες και οι λόγοι για τους οποίους εκλήθησαν το σύνολο των προσκεκλημένων.


Αρκετές ημέρες μετά το πέρας των εγκαινίων, απομακρυνόμενου του κινδύνου να θεωρηθεί ότι η ερώτηση μου είναι δυνατόν να επηρεάσει τα απαραίτητο για μιας τέτοια διοργάνωση, κλίμα εθνικής ενότητας κι ευαισθησίας».

 
Top