"...ευτελισμός της Δημοκρατίας η πρόκληση εκλογών τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου τις Δημοκρατίας…" κατά την άποψη των Συνταγματολόγων κ.κ. Τσάτσου-Κασιμάτη…. Βρέ καλώς τα παιδιά!!! (εδώ έπρεπε να το πεις Αλέκο μου…).
Είναι πραγματικά αδιανόητο το τi έχει τραβήξει αυτός ο τόπος από Καθηγητάδες και λοιπούς φωστήρες…
Σε μια περίοδο που λέξεις όπως αξιοπρέπεια, ΠΟΛΙΤΗΣ, Νόμος, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
είναι ουτοπία. Που μία κυβέρνηση ανοίγει και κλείνει τη Βουλή σαν μπακάλικο στην Ικαρία. Που οι φόροι, οι μίζες, οι νονοί, οι κουμπάροι, οι μοναχοί, οι τραπεζίτες και οι… Τούρκοι πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας και δεν ξέρουμε από πού να προφυλαχτούμε, θυμήθηκαν οι...

Συνταγματολόγοι την έννοια Δημοκρατία…
Τόσα γεγονότα ζήσαμε και κανείς τους δεν μίλησε, και βρήκαν να μιλήσουν για ευτελισμό της Δημοκρατίας αν το ΠΑΣΟΚ προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αλήθεια κύριοι καθηγητές, στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αντανακλάται η συναίνεση της κοινωνίας προς την Κυβέρνηση; Η εκλογή του δεν έχει πολιτικό συμβολισμό;
Το Σύνταγμα προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή του ώστε να επισφραγίζεται και στη Βουλή η αποδοχή της εκάστοτε κυβέρνησης.
Αυτή τι στιγμή η κυβέρνηση είναι μειοψηφία στην κοινωνία, και στη Βουλή η δεδηλωμένη χρειάζεται "μηχανική υποστήριξη" είτε με αποχωρήσεις της πλειοψηφίας, είτε με κινήσεις πανικού.
Το ΠΑΣΟΚ αλλά και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς είναι υποχρεωμένα να ανοίξουν τον δρόμο ώστε ο λαός να δώσει λύσει στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεται η χώρα.
 
Top