Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου στο Καστράκι Δραπετσώνας,η
εκδήλωση , την πρωτοβουλία της οποίας ανέλαβε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης προς τιμήν του φιλειρηνιστή και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν για το όραμα , τη δράση και την προσφορά του Γρηγόρη Λαμπράκη , ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος που συμμετείχε ηγετικά στους Λαμπράκηδες, ο μουσικοσυνθέτης και πρόεδρος του κινήματος των Λαμπράκηδων Μίκης Θεοδωράκης που με την παρουσία και τον αγωνιστικό του λόγο μας συγκίνησε και μας θύμισε ένα από τα πιο μαζικά , πολύμορφα και μαχητικά πολιτικά ρεύματα που εμφανίστηκαν ποτέ στην Ελλάδα. Επίσης διεξοδικά αναφέρθηκε στους Λαμπράκηδες του αγώνα , του πολιτισμού και της αξιοπρέπειας ο συγγραφέας και πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Μάκης Τρικούκης, η συμβολή του οποίου στο κίνημα υπήρξε σημαντική. Το παρόν έδωσε και ο πρώην Βουλευτής Πειραιά Γιάννης Παπαδημητρίου για τους εθνικούς και δημοκρατικούς αγώνες του οποίου, του έχει απονεμηθεί σχετικό παράσημο.
Ακόμη στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, οι Δήμαρχοι Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας,, Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός,Περάματος Γ. Γλύκας, Κορυδαλλού Στ. Κασσιμάτης, Σαλαμίνας Σπ. Σοφρά, Μεθάνων Χρ. Πάλλης,ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής, πολλοί Αντινομάρχες, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου, φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος πολιτών.
Επίσης, τον Βουλευτή Β’ Πειραιά Δημήτρη Λιντζέρη, τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συνάδελφοί του βουλευτές , οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρωτοβουλία αυτή η οποία στόχο είχε να δείξει ότι η πολιτική, η συλλογικότητα, τα σύμβολα παραμένουν άθικτα σε αυτή την αδυσώπητη εποχή.
Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση και ο κ. Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος απέδειξε ότι σε όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους υπάρχουν άνθρωποι που πασχίζουν για την Ελλάδα που μας αξίζει.
Στην ομιλία του ο Βουλευτής τόνισε πως ο Γρηγόρης Λαμπράκης παραμένει λαμπερός και αστιγμάτιστος. Ηγέτης μιας αέναης πορείας προς τα εμπρός. «Είναι πολύτιμοι και πάντα επίκαιροι οι ήρωες και τα σύμβολα των αγώνων της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης» υπογράμμισε ο Δημήτρης Λιντζέρης.
Παράλληλα , ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις πολλαπλές σημάνσεις της εκδήλωσης ενώ είπε , χαρακτηριστικά: « Για εμάς ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι παρών στο διηνεκές και αφορμή για την κατάκτηση της αυτοσυνειδησίας μας».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Λιντζέρης, σημείωσε πως ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία γιατί η πολιτική πρέπει και μπορεί να είναι πάθος, πρέπει και μπορεί να είναι προσφορά.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών , ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή των Δημήτρη Μπάση, Δώρου Δημοσθένους και Σοφίας Παπάζογλου.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα των Δήμων:

Πειραιά, Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Περάματος, Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Σαλαμίνας, Αμπελακίων.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ
 
Top