Το μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού θέλει να κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την απόκτηση του μουντιαλικού Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, Ζούλιο Μπαπτίστα, με την Ρόμα να τον παραχωρεί. Συνδετικός κρίκος στην μεταγραφή ο Μοντάλι, με 4.000.000 ευρώ τον κοστολογούν οι Ιταλοί.

Πάει για το "μπαμ" με Μπαπτίστα
Όπως δήλωσε και ο Διευθυντής Επικοινωνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, οι ερυθρόλευκοι το φετινό καλοκαίρι θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή-κράχτη, τόσο για την ουσία, όσο και για την ικανοποίηση του φίλαθλου κόσμου της ομάδας. Όπως όλα δείχνουν, ο παίκτης αυτός αναμένεται να είναι ο 29χρονος (1/10/1981) Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, Ζούλιο Μπαπτίστα της Ρόμα, ο οποίος αγωνίζεται αυτή τη περίοδο με την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής. Ο Λατινοαμερικανός σούπερ σταρ προτάθηκε στους Πειραιώτες και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει αποφασισμένος να τον αποκτήσει ώστε να κάνει το μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού ενισχύοντας με την κίνηση αυτή το ερυθρόλευκο ρόστερ.

H Ρόμα τον κοστολογεί με 4.000.000 ευρώ

Ο Ζούλιο Μπαπτίστα δεν είναι ελεύθερος, έχει συμβόλαιο με την Ρόμα μέχρι το 2012, αλλά οι Ρωμαίοι τον έχουν στην λίστα με τους παίκτες υπό παραχώρηση και ψάχνουν ομάδα ώστε να τον πουλήσουν. Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του και ο ιταλικός σύλλογος τον κοστολογεί με το ποσό των 4.000.000 ευρώ ενώ οι ετήσιες οικονομικές αποδοχές του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού φτάνουν τα 2.200.000 ευρώ. Η υπόθεση μεταγραφής του ποδοσφαιριστή δεν είναι εύκολη, αλλά υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Συνδετικός κρίκος ο Μοντάλι

Μάνατζερ της Ρόμα από το 2009, είναι ο Τζιαμπάολο Μοντάλι, άνθρωπος τον οποίο γνωρίζει και εμπιστεύεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς ο Ιταλός υπήρξε στο παρελθόν προπονητής στην ομάδα Βόλεϊ του Ολυμπιακού. Ο Μοντάλι αναμένεται να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ενώ παράλληλα ο νέος μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης διοίκησης, έχει στο μυαλό του να φέρει τον Ιταλό μάνατζερ στην Ελλάδα ώστε να αναλάβει και πόστο (!) στην πειραϊκή ΠΑΕ το 2011, όταν και θα λήξει το συμβόλαιο που έχει με την Ρόμα.

Ο Μπαπτίστα θέλει να φύγει από την Ρόμα

Ο Ζούλιο Μπαπτίστα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τερμάτισε στη δεύτερη θέση του "Καμπιονάτο" με τη Ρόμα, αλλά ο 29χρονος μεσοεπιθετικός δεν είναι ικανοποιημένος από την παραμονή του στην ομάδα, καθώς ο προπονητής του, Κλαούντιο Ρανιέρι, δεν του δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να έχει παράπονα και να επιθυμεί την αποχώρηση του από τους Ρωμαίους. Την χρονιά που πέρασε στο ιταλικό πρωτάθλημα, αγωνίστηκε μόλις σε τέσσερα παιχνίδια βασικός ενώ σε 19 έγινε αλλαγή. Η ηγετική φυσιογνωμία του Φραντζέσκο Τότι του κόβει τον δρόμο -καθώς αγωνίζονται στην ίδια θέση- ενώ φέτος οι "τζιαλορόσι" ενίσχυσαν την επίθεση τους και με τον συμπατριώτη του, Αντριάνο, γεγονός που τον κάνει να καταλαβαίνει πως οι ευκαιρίες που θα πάρει τη νέα σεζόν θα είναι ελάχιστες.

Ο μουντιαλικός Μπαπτίστα

Το "κτήνος", όπως είναι το παρατσούκλι του ποδοσφαιριστή, λόγω της γεροδεμένης σωματοδομής του (1.87μ), βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Βραζιλίας στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής ενώ έπαιξε και βασικός στο τρίτο παιχνίδι της "σελεσάο", στη φάση των ομίλων, κόντρα στην Πορτογαλία (0-0), έχοντας αριθμό στην φανέλα του το αγαπημένο του νούμερο 19, το οποίο έχει και στη Ρόμα. Ο Ζούλιο Μπαπτίστα είναι διεθνής από το 2001, έχει 46 συμμετοχές και πετύχει πέντε γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Σάο Πάολο, Σεβίλλη, Ρεάλ, Άρσεναλ και Ρόμα

O Zoύλιο Μπαπτίστα γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1981 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομόφωνη ομάδα της πόλης του (138 συμ, 22 γκολ). Το 2003 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη παίρνοντας μεταγραφή στο ισπανικό πρωτάθλημα και στη Σεβίλλη όπου και ξεχώρισε με τις συγκλονιστικές εμφανίσεις του (2003-2005, 62συμ-39 γκολ). Όντας ένα από τα πιο "καυτά" ονόματα εκείνη τη περίοδο, στις 25 Ιουλίου 2005, η Ρεάλ δαπάνησε το ποσό των 20.000.000 ευρώ για να τον φέρει στην Μαδρίτη με πενταετές συμβόλαιο και εκεί έμεινε μέχρι το 2008 (58συμ, 11γκ), χωρίς όμως να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει όπως έκανε στη Σεβίλλη, καθώς το ρόστερ της "Βασίλισας", ήταν γεμάτο από παίκτες σούπερ σταρ, όπως οι Ζιντάν, Ραούλ, Γκούτι, Βαν Νίστελροϊ, Ρομπίνιο. Τη σεζόν 2006-07, αγωνίστηκε ως δανεικός στην Άρσεναλ (24συμ, 3γκ) ενώ από το 2008 ανήκει στο δυναμικό της Ρόμα, η οποία ξόδεψε 8.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει από την Ρεάλ. Με τους Ρωμαίους, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, πραγματοποίησε τετραετή συμφωνία και στο "Καμπιονάτο" τις δυο τελευταίες σεζόν, μετράει 42 συμμετοχές και 13 γκολ.

Από αμυντικός μέσος... επιθετικός

Ο Ζούλιο Μπαπτίστα στη Σάο Πάολο ξεκίνησε ως αμυντικός μέσος, αλλά όταν πήρε μεταγραφή στη Σεβίλλη ανέλαβε τον ρόλο του επιτελικού χαφ όπου και τα πήγε περίφημα, καθώς όχι μόνο μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του, αλλά είχε και την ικανότητα να σκοράρει με άνεση. Η ικανότητα του αυτή, είχε σαν αποτέλεσμα, ο προπονητής του σταδιακά, να τον μετατρέψει και σε σέντερ φορ, όταν χρειαζόταν, θέση στην οποία εντυπωσίασε το κοινό στην "Πριμέρα Ντιβισιόν", έχοντας μετατραπεί σε μια μηχανή-γκολ, καθώς μέσα σε δυο σεζόν με την Σεβίλλη είχε σημειώσει 50 τέρματα! Ο Βραζιλιάνος στράικερ χαρακτηρίζεται για το δυναμικό του εκτόπισμα, είναι ασταμάτητος στο ένας εναντίον ενός, διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος και αποτελεσματικός στην επίθεση. Είναι παίκτης που αγωνίζεται κυρίως στον άξονα και προτιμάει να παίζει μπροστά από τους χαφ (Ντουντού-Μαρέσκα, παράδειγμα) και πίσω από τον καθαρόαιμο σέντερ φορ, θέση στην οποία ψάχνει παίκτη ο Ολυμπιακός.

 
Top