Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Ολιβερ Λαφαγιέτ στον Ολυμπιακό για 1+1 χρόνια. Ο Αμερικανός, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, συμφώνησε με τους ερυθρόλευκους και θα εισπράξει περίπου 450.000 δολάρια, χωρίς τα πριμ, για κάθε χρόνο συνεργασίας.



Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα και ενέταξαν στο δυναμικό τους τον Αμερικανό πλέι μέικερ που έμεινε ελεύθερος από τη Βαλένθια. Ο Λαφαγιέτ γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 1984 και έχει ύψος 1,88μ. Εχει αγωνιστεί με τις φανέλες των Παρτιζάν, Πρόκομ, Εφές και Ζαλγκίρις, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν εκ των κορυφαίων της Βαλένθα, η οποία κατέκτησε το Εurocup, ενώ έφτασε έως τα ημιτελικά των ισπανικών πλέι οφ, μένοντας εκτός (3-2) από την Μπαρτσελόνα.



Πρόκειται για ένα «πολυεργαλείο» με έφεση στην άμυνα που έχει τη δυνατότητα να δώσει λύσεις σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Είναι εξαιρετικός αμυντικός, είτε πρόκειται για προσωπική είτε για ομαδική άμυνα, ενώ ανήκει στη μειοψηφία των Αμερικανών που δεν παίζουν για τον εαυτό τους και τα νούμερά τους, αλλά «καθαρά» για την ομάδα, κάτι που εκτίμησε ιδιαίτερα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά και οι προηγούμενοι προπονητές του, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr".



Είναι καλός δημιουργός, ενώ μπορεί να εκτελέσει από μακρινή απόσταση, έχοντας ποσοστό καριέρας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου κοντά στο 40%. Διαθέτει πολύ καλή ντρίμπλα, γεγονός που τον βοηθά να απειλεί και κοντά στο καλάθι με διείσδυση, έχοντας δημιουργήσει για τον εαυτό του.



http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/06/blog-post_2455.html
 
Top