Πανάξια πρωταθλήτρια είναι η ομάδα του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 η Αλεξάνδρα Ασημάκη, έστω κι αν θα προτιμούσε να είχε ολοκληρωθεί ο τελικός με τη Βουλιαγμένη.

Δικαίως στέφθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε η φουνταριστή των ερυθρόλευκων, η οποία θα προτιμούσε ο πέμπτος τελικός αγώνας να είχε ολοκληρωθεί κανονικά, αλλά αυτό δεν μετριάζει τη χαρά της.

Αναλυτικά, η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε για:

-το αν έχει αντιληφθεί πόσες επιτυχίες έχει στην καριέρα της: «Πάντα έχεις έναν καινούριο στόχο και πάντα κυνηγάς κάτι διαφορετικό. Νιώθω πολύ τυχερή που έχω ζήσει τόσο όμορφα πράγματα, αλλά μάλλον θα καταλάβω ακριβώς τι έχω καταφέρει όταν θα σταματήσω την καριέρα μου».

-την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Η Βουλιαγμένη είναι πολύ έμπειρη ομάδα και της αξίζουν συγχαρητήρια για την παρουσία της στο πρωτάθλημα και τους τελικούς. Για μένα ήταν ιδιαίτερη χρονιά, γιατί μέχρι πέρσι έπαιζα εκεί. Κατάφεραν να μας ισοφαρίσουν από το 2-0 σε 2-2. Ήμασταν πολύ κακές στον τρίτο και τον τέταρτο τελικό. Είπαμε στον πέμπτο και τελευταίο τελικό ότι τελείωσαν τα ψέματα και παίξαμε όπως πραγματικά μπορούμε. Εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, ήμασταν πιο δυνατές στην άμυνα και ήρθε η νίκη».

-το γεγονός ότι ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ: «Θα προτιμούσα να είχα ακούσει την κόρνα, αλλά όπως και να’ χει, είμαστε πρωταθλήτριες και πιστεύω πως το δικαιούμαστε».

-το αν επήλθε μια μικρή χαλάρωση μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού: «Δεν θα έλεγα ότι υπήρχε ο κίνδυνος να υποτιμήσουμε τη Βουλιαγμένη, όσο να αποπροσανατολιστούμε. Έχω ζήσει στο παρελθόν να παίρνω το Πρωταθλητριών με τη Βουλιαγμένη και να χάνουμε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται συγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια».

-τις επόμενες βλέψεις της: «Ξενυχτήσαμε λίγο χθες για να τοπ γιορτάσουμε, αλλά δεν πειράζει. Έχουμε τέσσερις μέρες ξεκούρασης τώρα μέχρι να αρχίσουμε υποχρεώσεις με την Εθνική. Έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν. Ο μεγάλος στόχος είναι του χρόνου το Πάσχα, που είναι το προολυμπιακό τουρνουά. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

-τα προβλήματα στο χώρο του πόλο: «Υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπά το πόλο και τόσα χρόνια υπήρχαν υποδομές, αλλά πλέον τα κίνητρα είναι σχεδόν ανύπαρκτα και είναι δύσκολο να έρθουν παιδιά στο άθλημα και να μείνουν σε αυτό. Είναι κρίμα για ένα άθλημα με τόσες επιτυχίες να μην έχει συνέχεια».
 
Top