Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται ανώδυνο: Κάθεσαι στο σπίτι για ένα βράδυ και βάζεις να δεις μαζεμένα τα επεισόδια της αγαπημένης σου σειράς...


Ενοχλείς κανέναν; Δεν ενοχλείς, όμως αυτή η συνήθεια σου δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζεις.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας , διαπίστωσε ότι όσο πιο μόνη και θλιμμένη νιώθεις, τόσο πιο πολύ έχεις την τάση να κάνεις τέτοιου είδους "μαραθώνιους".

Για να βγουν αυτά τα συμπεράσματα, χρειάστηκε η συμμετοχή 316 ατόμων ηλικίας 18-29 χρονών. Οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν ευρύτερα με το πως ένιωθαν οι συμμετέχοντες και τις τηλεοπτικές τους συνήθειες.

Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, τα πιο μελαγχολικά άτομα έχουν την τάση να βλέπουν το ένα επεισόδιο μετά το άλλο, σε μια προσπάθεια τους να απομακρύνουν τα αρνητικά τους συναισθήματα.

"Η κούραση, η παχυσαρκία και άλλα προβλήματα υγείας, συνδέονται με αυτή τη συνήθεια της ακατάπαυστης παρακολούθησης τηλεόρασης και αυτό είναι ανησυχητικό. Αν το binge watching - όπως λέγεται- γίνεται ανεξέλεγκτο, τα άτομα μπορούν να αρχίσουν να παραμελούν την εργασία τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους. Παρόλο που ξέρουν ότι δεν πρέπει να υποκύπτουν σε αυτή τη συνήθεια, έχουν μεγάλη δυσκολία να αντισταθούν στην επιθυμία να δουν επεισόδια στη σειρά" επισημαίνουν οι ερευνητές.
 
Top