Δεν έχει σημασία το σκορ, αλλά η νίκη, όπως δήλωσε ο Κώστας Μουρίκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενόψει του τελικού της Α1 πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Από την απόδοση του Θρύλου εξαρτάται ο τίτλος της Α1 πόλο ανδρών, όπως τόνισε ο Κώστας Μουρίκης ενόψει του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής φουνταριστός αναφέρθηκε στην υπεροχή των ερυθρόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα, τονίζοντας πως σημαντικό στοιχείο των τελικών αποτελεί η άμυνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μουρίκης :

Για τον τελικό του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό: «Πάντα ένα τέτοιος τελικός συγκεντρώνει τα βλέμματα. Όλοι οι φίλαθλοι περιμένουν να δουν τέτοιους αγώνες, ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες. Κάθε τέτοιο παιχνίδι έχει διαφορές. Σίγουρα θα είναι κάτι ξεχωριστό. Πρώτη φορά ουσιαστικά τίθενται αντιμέτωποι οι δύο σύλλογοι».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί: «Έχουμε δείξει τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όσο και στα πλέι οφ ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Αν δείξουμε τον καλό μας εαυτό, όπως κάναμε κόντρα στη Βουλιαγμένη δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να κερδίζει, είτε είναι 3-0 η σειρά, είτε 3-2».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Ξέρουμε ότι σε τέτοια παιχνίδια τη νίκη τη δίνει η άμυνα. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, όπως κάναμε και με τη Βουλιαγμένη και να εκμεταλλευτούμε την επίθεση, όπου έχουμε τα όπλα για να σκοράρουμε. Εύκολα ή δύσκολα θα έρθουν οι νίκες».

Για το αν είναι ευχαριστημένος απ’ το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Ο Ολυμπιακός είναι πιο πάνω απ’ τις υπόλοιπες ομάδες. Ανάμεσα στον ΠΑΟΚ, τον Εθνικό, την Βουλιαγμένη και τον Παναθηναϊκό γίνονται ανταγωνιστικά παιχνίδια. Αυτό βέβαια δεν μας βοηθάει στην Ευρώπη. Θα θέλαμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Ελπίζουμε πως τα επόμενα χρόνια θα γίνει κάτι καλύτερο».

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή. Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός. Στόχος και εμένα και των παιδιών είναι να κατακτάμε τίτλους. Αυτό το στόχο έχουμε βάλει και να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη».

 
Top