Με άμυνα που τσάκιζε... κόκκαλα ο Ολυμπιακός έστειλε, με την εύκολη νίκη του (74-62) κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα του Top16, μήνυμα σε εχθρούς και... φίλους πως ο όμιλος είναι δύσκολος για τους... άλλους!

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και με «όπλο» την τρομερή τους άμυνα… έπνιξαν την Μπαρτσελόνα -ύστερα από τον περσινό μεταξύ τους προημιτελικό- στο κατάμεστο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα του TOP 16!

Μαέστρος ο Σπανούλης, ο οποίος τελείωσε το ματς με 11 πόντους και 9 ασίστ, με τον Χάντερ να σταματά στους 10 πόντους και τους Παπαπέτρου και Στρόμπερι να προσθέτουν από 8 ο καθένας.

Από τους Καταλανούς πρώτος σκόρερ ήταν ο Τόμιτς με 16 πόντους.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Παρόλο που οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι και νευρικοί στην επίθεση στο ξεκίνημα (5-9 στο 4`), το ματς θύμιζε... αρένα στην άμυνα, με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να το φέρνουν στα μέτρα τους σιγά-σιγά. Έτσι, το δεκάλεπτο έληξε 14-14 καθώς οι δύο ομάδες είχαν καταφέρει να χαλάσουν τον... ρυθμό του αντιπάλου τους, αφού το ματς είχε χαμηλό σκορ, αστοχία ακόμη και στις βολές.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας σταμάτησαν να δέχονται εύκολα καλάθια και αυτό φαινόταν και στο σκορ (20-15 στο 13`) και πραγματικά έκαναν... πλάκα στα ριμπάουντ! Για ένα ακόμη παιχνίδι η διαφορά των δύο ομάδων ήταν στην ενέργεια και στις επαφές. Ο Ολυμπιακός είχε επιβληθεί με το σκληρό του παιχνίδι, το οποίο φαίνεται κατά κύριο λόγο από τις κατοχές (23-9), με τη χαώδη αυτή διαφορά στα ριμπάουντ να αντικατοπτρίζεται στο γήπεδο.

Με τον Τόμιτς να κάνει το τρίτο του φάουλ αλλά να... ξυπνάει επιθετικά, η Μπαρτσελόνα μείωσε 42-34, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με σκληρή άμυνα και αποκατέστησε τη διαφορά για το 47-34 στο 25`. Χαρακτηριστικό της καλής άμυνας του Ολυμπιακού ήταν το πόσο μακριά είχε βγάλει τη Μπαρτσελόνα από τη ρακέτα, με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να κρατούν σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά, καθώς στο 28` προηγήθηκαν μέχρι και 18 πόντους (52-34). Το δεκάλεπτο έληξε τελικά 56-40 και όλα έδειχναν οτι μόνο με... χαρακίρι θα μπορούσαν οι πρωταθλητές να απειληθούν από την αποψινή Μπαρτσελόνα.

Μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το τελευταίο δεκάλεπτο με τη διαφορά να πηγαίνει και στους 19 (61-42 στο 34`) αλλά με τον Ολυμπιακό να μην εμφανίζει σημάδια χαλάρωσης, ώστε να δίνει δικαιώματα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν και τη διαφορά με το τελικό σκορ να είναι στο +12 (74-62).

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-26, 56-40, 74-62

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/12/74-62.html
 
Top