Την ισχυρή πεποίθηση ότι η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού θα δώσει το παρών στο Final 6 που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη, εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Βλάχος στη συνέντευξη του στο osfp.gr. O προπονητής του αήττητου Θρύλου, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας (www.osfp.gr) έκανε τον απολογισμό του πρώτου μισού της σεζόν και της «ερυθρόλευκης» πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θοδωρή Βλάχου στο osfp.gr:

Ένα σχόλιο για την μέχρι στιγμής πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Στην Ελλάδα έχουμε δείξει μέχρι στιγμής ότι είμαστε απόλυτοι κυρίαρχοι και με τρόπο εμφατικό. Στο κύπελλο δεν έχουμε μπει ακόμα στο θεσμό αλλά περιμένουμε ανάλογη συνέχεια και αγωνιστική συμπεριφορά μέχρι τέλος. Όσον αφορά την Ευρώπη έχουμε βγάλει μια σειρά τεσσάρων παιχνιδιών πολύ δύσκολων τα τρία εκτός έδρας. Είμαστε η μοναδική ομάδα του ομίλου που έχει παραμείνει αήττητη. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη συγκομιδή βαθμών αλλά έτσι όπως είναι ο όμιλος μας με ομάδες ισοδύναμες και αποτελέσματα που δεν ήταν αναμενόμενα, η θέση που βρισκόμαστε τώρα είναι ικανοποιητική. Έχουμε βάλει τις βάσεις με καλύτερη διαχείριση των επόμενων παιχνιδιών κυρίως αυτών στην έδρα μας να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η συμμετοχή μας στο Final 6».

Κάλυψε ο Ολυμπιακός την απώλεια των δυο βαθμών, με βάση το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Βερολίνο κόντρα στην Σπαντάου;

«Καταρχήν θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι το παιχνίδι στη Σπαντάου θα είναι η μεγαλύτερη νίκη σε εισαγωγικά που έχουμε κάνει φέτος. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και αυτό πρέπει να μην το ξανακάνουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι διορθώθηκε με τα δυο επόμενα παιχνίδια γιατί ο όμιλος είναι ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε επόμενο παιχνίδι, να παίζουμε για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Καμιά φορά ο ένας βαθμός της ισοπαλίας ερχεται με κακό τρόπο όπως ήρθε κόντρα στη Σπαντάου ή με καλό τρόπο όπως ήρθε κόντρα στην Μπαρτσελονέτα. Για μας έχει σημασία να καταλαβαίνουν και οι φίλοι μας που θέλουν να βέπουν την ομάδα να παίζει τέλεια σε κάθε παιχνίδι ότι είναι δύσκολο να επιτυχθεί αυτό σε διάρκεια 10 μηνών και να έχουμε συνεχώς καλή απόδοση. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα μερικές φορές και εμείς θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ποια στιγμή ξεχωρίζεται από το πρώτο μισό της σεζόν;

«Προσωπικά και πανηγυρίζω και ανησυχώ και πολύ έντονα πολλές φορές. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι μπορεί να παίξει ο φετινός Ολυμπιακός είναι το παιχνίδι με τη Ριέκα. Είχαμε καλή απόδοση, ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, το πήραμε με τον τρόπο που εμείς θέλαμε και αυτός είναι ένας Ολυμπιακός που θέλω να δω και εγώ στα περισσότερα παιχνίδια και κυρίως στο Final 6».

Ο παράγοντας της Εθνικής ομάδας η πλειοψηφία της οποίας αποτείλεται από τον Ολυμπιακό πως λειτουργεί την φετινή σεζόν στο εσωτερικό της ομάδας;

«Σίγουρα αυτό που βοηθάει εμάς είναι ότι έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και επομένως οι παίκτες δεν έχουν στο μυαλό τους αυτό το άγχος. Κάθε αθλητής στην πρόκληση να αγωνιστεί σε Ολυμπιακός Αγώνες, έχει βαθιά ριζωμένη στο μυαλό του αυτή την προοπτική και δύσκολα μπορεί να τον αφήσει να παίξει πιο ελεύθερα με τον σύλλογό του. Εμείς δεν έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Ξέρουμε ότι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει έρθει και όλοι είναι αφοσιωμένοι στον μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού».

Πόσο ισχυρή είναι η πίστη για πρόκριση στο Final 6;

«Είμαστε πεπεισμένοι γιατί σίγουρο δεν είναι τίποτα στον αθλητισμό ότι φέτος θα συμμετέχουμε στο Final 6. Πιστεύουμε πιο πολύ από ποτέ στις δυνατότητές μας και στο τι μπορούμε να κάνουμε. Ευελπιστούμε ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουμε εκτός από την πρόκριση και μια καλύτερη θέση στην κατάταξη του ομίλου, που συνεπάγεται καλύτερες προϋποθέσεις και αντιπάλους στο Final 6. Αυτό είναι ένας δεύτερος στόχος αφού ακόμα δεν έχουμε πετύχει κάτι. Σίγουρα όμως θα κοιτάξουμε αν τον πετύχουμε να εξασφαλίσουμε και τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις».

Και τέλος μια ευχή για τις γιορτινές μέρες…

«Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες μου να έχουν υγεία και όχι τραυματισμούς και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και πολύ πιστοί στο στόχο που έχουν βάλει και να πετύχουν για τους ίδιους και την ομάδα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι επίσης σε όλους τους αθλητές και σε όλα τα τμήματα του Ολυμπιακού να συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και φέρνουν όλα τα θετικά αποτελέσματα και τους τίτλους γιατί ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος. Τέλος εύχομαι υγεία ευτυχία χαρά στους αθλητές τους παράγοντες και σε όλο τον κόσμο και να έχουν χαρά στο σπίτι τους».

 
Top