Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού, θέλει να επιστρέψει στους τίτλους και ο αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει να χτίσει τον... πρωταθλητή Ολυμπιακό, είναι Ιταλός και ονομάζεται Ρομπέρτο Πιάτσα.

Στις μέχρι τώρα 11 αγωνιστικές της Volleyleague ο Θρύλος ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με την Κηφισιά και τον Φοίνικα Σύρου, έχοντας 27 βαθμούς με 9 νίκες και δυο ήττες από τον Φοίνικα στην Σύρο και την Κηφισιά στο Ρέντη. Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι έχουν κερδίσει 7 αγώνες με 3-0 σετ, έναν αγώνα με 3-1, ενώ τάι μπρέικ έχουν παίξει δυο φορές έχοντας μια νίκη και μια ήττα, η δεύτερη ήττα είναι με 1-3 σετ.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη προκριθεί στους 8 του CEV Cup αφού απέκλεισε την Φινλανδική Πάρνου και την Ρουμάνικη Κραϊόβα, ενώ στην επόμενη φάση θα τεθεί αντιμέτωπος με την ισχυρή Σουγκρούτ από την Ρωσία.

Ο ηγέτης στην επίθεση του φετινού Ολυμπιακού, είναι ο Λετονός διαγώνιος του, Έρμανς Έγκλσκαλνς ο οποίος σε 10 συμμετοχές στην Volleyleague, έχει σημειώσει 177 πόντους κάτι που μεταφράζεται σε 17,7 πόντους σε κάθε αγώνα! Συμπαραστάτης του Λετονού ο Σέρβος ακραίος του Θρύλου, Μπόζινταρ Τσούκ με 134 πόντους επίσης σε 10 συμμετοχές, δηλαδή 13,4 πόντους σε κάθε αγώνα.
Κορυφαίος υποδοχέας είναι ο λίμπερο της ομάδας Κώστας Ταμπουρατζής με ένα μέσο όρο 61,3% στις υποδοχές με 45,2% άριστες και ακολουθεί ο Μενέλαος Κοκκινάκης με 57% στις υποδοχές και 46,3% άριστες, έχοντας μια συμμετοχή λιγότερη, αφού ο Κώστας Ταμπουρατζής είναι ο μόνος που έχει αγωνιστεί και στα 11 ματς της Volleyleague μέχρι στιγμής.

Ο Μπόζινταρ Τσούκ με τα 6 μπλοκ που έκανε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με την Κηφισιά, πέρασε μπροστά με 22, έναντι 21 του Ρουμάνου κεντρικού Αντρέϊ Σπίνου, ο οποίος είναι ο πιο αποτελεσματικός κεντρικός του Ολυμπιακού στην επίθεση με ποσοστό 61,9%. Από την τριάδα των ακραίων Τσούκ, Κοκκινάκη και Όγκουρτσακ πιο αποτελεσματικός είναι ο Σλοβένος με 52,4% (124/368), ακολουθεί ο Τσουκ με 52,2% (205/525) και ο Μενέλαος Κοκκινάκης με 46,3% (136/367), ενώ έχει και 16 άσσους με τον Έγκλσκαλνς να προηγείται σε αυτή την κατηγορία μιας και έχει κερδίσει 23 άσσους από την γραμμή του σέρβις.


http://olympiacos-blog.blogspot.com/
 
Top