Τρεις ληστείες σε σούπερ μάρκετ του Λεκανοπεδίου, με στόχο τις αυξημένες λόγω των ημερών εισπράξεις των ταμείων, σημειώθηκαν χθες το απόγευμα σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών. Η πρώτη έγινε στις 6.03 μ.μ. στο υποκατάστημα της αλυσίδας «AB Βασιλόπουλος» στην οδό Βασ. Αλεξάνδρου 20 στο Μαρούσι. Τρεις δράστες αφαίρεσαν τις εισπράξεις από τα ταμεία και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στις 6.11 μ.μ. στο στόχαστρο ληστών, ενδεχομένως της ίδιας ομάδας που έδρασε στο Μαρούσι, βρέθηκε το υποκατάστημα της ίδιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου στη Λυκόβρυση, ενώ το μπαράζ ληστειών ολοκληρώθηκε στις 6.28 μ.μ., με επιδρομή επτά ατόμων στο υποκατάστημα της «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

Στο μεταξύ συνελήφθησαν την Τρίτη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δύο άνδρες, 48 και 50 ετών, που λίγο νωρίτερα είχαν ληστέψει σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Θησείου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων του καταστήματος, οι δράστες μπήκαν στο σούπερ μάρκετ με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή κοντόκαννου κυνηγετικού όπλου και πιστολιού αφαίρεσαν όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο. Προσπάθησαν να διαφύγουν με τα πόδια, αλλά εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν λίγο μακρύτερα, σε υπόγειο εγκαταλελειμμένης οικοδομής, στο οποίο οι δράστες είχαν αποκρύψει ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι τύπου Replica, μία χειροβομβίδα, κ.ά.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών, στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, σε σούπερ μάρκετ στην Καλλιθέα και στα Πετράλωνα.  

Τέταρτη ληστεία το βράδυ

Ληστεία από δύο άτομα σημειώθηκε χθες στις 11 το βράδυ στο σούπερ μάρκετ "ΟΚ" στα Καμίνια, επί των οδών Σπάρτης και Σαλαμίνος. Οι δράστες, με τη χρήση σωματικής βίας, αφού απείλησαν τον υπεύθυνο του καταστήματος, απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν.

 
Top