Ακόμα και η Μαντάμ Κλοντ έμεινε άφωνη από τις απαιτήσεις του Ωνάση...




«Σίγουρα μιλάμε για την πιο πετυχημένη επιχείρηση σεξ στην ιστορία της ανθρωπότητας». Η φράση αυτή αντικατοπτρίζει την φήμη της πιο διάσημης μαστροπού του πλανήτη, της Μαντάμ Κλοντ, που πέθανε στις 19 Δεκεμβρίου, στα 92 της χρόνια.

Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονταν διασημότητες όπως ο σάχης του Ιράν, ο οποίος παραλάμβανε κάθε Παρασκευή μια κοπέλα από την Κλοντ στην Τεχεράνη, ο πρόεδρος τον ΗΠΑ Τζον Κένεντι που ζήτησε μια «κοπέλα που να μοιάζει με την Τζάκι αλλά πιο καυτή» και ο ιδιοκτήτης της FIAT, Tζιοβάνι Ανιέλι. Στην υπηρεσία της είχε, πρώτα στη Γαλλία και αργότερα στην Αμερική, μοντέλα του Ντιορ και άλλων μεγάλων οίκων μόδας. Μάλιστα είχε ζητήσει και από την Τζόαν Κόλινς, η οποία ήταν φίλη της, να εργαστεί για χάρη της, φέρνοντάς της το επιχείρημα πως «δε χρειάζεται να το μάθει ο άντρας σου»

Ακόμα και για τη Μαντάμ Κλοντ, όμως, υπήρχαν πράγματα που της προκάλεσαν σοκ. Έτσι, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail, όταν την επισκέφτηκαν ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Μαρία Κάλλας «οι απαιτήσεις τους ήταν τόσο αρρωστημένες, που με έκαναν να κοκκινίσω».
Προκειμένου να ικανοποιεί τους τόσο δύσκολους και εύπορους πελάτες της η Μαντάμ Κλοντ, κατά κόσμον Φερνάντ Γκρουντέ ακολουθούσε μια εξονυχιστική διαδικασία για να επιλέξει τις κοπέλες που θα εργαστούν στην επιχείρηση της. Όπως έχει αποκαλύψει ο φίλος της Στιουάρτ Στάντεμ στο Vanity Fair για να διαλέξει ποια κοπέλα θα πάρει στην δούλεψη της , την ανάγκαζε να γδυθεί μπροστά της. Αν η κοπέλα αρνούνταν τότε προφανώς δεν μπορούσε να περιμένει πως θα εργαστεί για την μαντάμ Κλοντ.

Το 1976 αντιμετωπίζοντας το κυνήγι της γαλλικής εφορίας αναγκάζεται να καταφύγει στο Λος Άντζελες. Την επόμενη χρονιά θα γυριστεί μια ταινία με τον ομώνυμο τίτλο που αναφέρεται στην ιστορία της. Στην Αμερική ασκεί και εκεί το επάγγελμα της μαστροπού με μικρότερη όμως επιτυχία.

Παράλληλα προσπαθεί να κάνει γνωστή την ιστορία της στο αμερικανικό κοινό αναζητώντας εκδότη για την βιογραφία της. Όπως αναφέρει το Vanity Fair η Μαντάμ Κλοντ ως Γαλλίδα δεν ήταν τόσο γνωστή εκεί και σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά που ζητούσε για τα δικαιώματα, οδήγησαν στο να μην κυκλοφορήσει ποτέ αυτό το βιβλίο.

Επιστρέφει στη Γαλλία το 1986 και κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση, ενώ προσπαθεί να ανοίξει ξανά οίκο ανοχής ανεπιτυχώς.
Το 1994 κυκλοφορεί τελικά η βιογραφία της όπου παρουσιάζει τον εαυτό της σαν αριστοκράτισσα, κάτι που πάντως σύμφωνα και με το Vanity Fair αλλά και ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2010 για τη ζωή της δεν φαίνεται να ευσταθεί.

Έχοντας αποσυρθεί εδώ και αρκετά χρόνια από το προσκήνιο πέθανε πριν από λίγες μέρες σε ξενοδοχείο της Νίκαιας έχοντας πάρει τα περισσότερα από τα μυστικά της μαζί της.

Πηγή: cnn.gr/ Getty Images/ Ideal Image
 
Top