Το αυτογκόλ του Τσίγκα άνοιξε την όρεξη των παικτών του Ολυμπιακού που έχασαν ευκαιρίες για μεγάλο σκορ απέναντι στην Κέρκυρα (0-2). Σκόραρε το ένατο ο Μιραλάς. Βαλβέρδε: "Κάναμε καλό παιχνίδι" (videos).


Η εικόνα του αγώνα:
Χρειάστηκαν να περάσουν 30 λεπτά για να δούμε τον Ολυμπιακό να βγάζει στο γήπεδο κάποιες από τις αρετές του κι αυτό γιατί ο Τοροσίδης ανέβηκε και πήρε πρωτοβουλίες, ενώ και ο Ριέρα άρχισε σιγά-σιγά να δημιουργεί παιχνίδι.


Μέχρι εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έδειχναν βραχυκυκλωμένοι στον τρόπο παιχνιδιού της Κέρκυρας. Ο Μαϊστόροβιτς ήταν ο ηγέτης της άμυνας των γηπεδούχων, η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να συνεννοηθεί -άρα οι επιθετικοί δεν είχαν τις κατάλληλες μπαλιές- και το 0-0 αντιπροσώπευε πλήρως την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών. Το μοναδικό που κρατάμε είναι το μίνι ξέσπασμα των Πειραιωτών, οι οποίοι θα μπορούσαν να προηγηθούν στο 34' με την κεφαλιά του Φουστέρ.


Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου θύμιζαν αρκετά αυτά του πρώτου. Η Κέρκυρα μπήκε δυνατά και επιθετικά και απείλησε με κύριο εκφραστή τον Επστάιν. Ο Γερμανός επιθετικός σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τσίγκα στο 47', αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Καλαντζή να απειλήσει τον Πάρντο δίχως, όμως, αποτέλεσμα.


Η ροή του αγώνα άλλαξε στο 55ο λεπτό όταν ο Τσίγκας έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε πήρε το ψυχολογικό πλεονέκτημα έχοντας πλέον στο... σακούλι του το πολύτιμο γκολ και έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητα που δεν μπορούσε να βγάλει νωρίτερα. Βέβαια, σε αυτό βοήθησαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ανοίχτηκαν για την ισοφάριση αφήνοντας ουκ ολίγους κενούς χώρους πίσω.


Διαβάστε ειδικά για τον Ολυμπιακό στο redplanet.grΟυσιαστικά όλα τελείωσαν στο 70ο λεπτό όταν έγινε το 0-2 μετά από λάθος του Επστάιν και γκολ του Μιραλάς. Με το προβάδισμα των δύο τερμάτων, οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευχέρεια να παίξουν πιο χαλαρά, δίχως όμως αυτό να επηρεάσει την εικόνα τους. Ισα-ίσα αν ήταν λίγο πιο προσεχτικοί θα μπορούσαν να φύγουν με ένα θριαμβευτικό διπλό από το νησί των Φαιάκων.
Το κλειδί του αγώνα:


Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί με αυτογκολ και να καθαρίσει το ματς μετά από λάθος του Επστάιν. Οι δύο αυτές φάσεις έκοψαν τα πόδια των παικτών της Κέρκυρας, οι οποίοι είδαν τον κόπο τους να πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τις απαντήσεις στα ερωτήματα των γηπεδούχων, αλλά μετά το 55' και το 0-1 έφεραν το ματς στα μέτρα τους και πήραν το τρίποντο της νίκης.


Ο αδύναμος κρίκος:


Ο Τσίγκας έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει κατά του Ολυμπιακού και τελικά σκόραρε σε λάθος τέρμα.


MVP:


Μετά το 30' ο Ριέρα πήρε τα πάνω του και βοήθησε την ομάδα του. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ισπανό.



KERKYRA_OSFP TA GOAL
Ανέβηκε από greeksuperleague. - Βίντεο από μπάσκετ, μπέιζμπολ και πάλη.


KERKYRA_OSFP_HL
Ανέβηκε από greeksuperleague. - Περισσότερα επαγγελματικά, αθλητικά και εκπαιδευτικά βίντεο.

contra.gr
 
Top