Να απαλλαχθούν οι πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου Πειραιά από την καταβολή δημοτικών τελών και να πληρώνουν μειωμένα κατά 50 % δημοτικά τέλη οι τρίτεκνες οικογένειες, οι άποροι και οι ανάπηροι, όπως η ιδιότητα τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία πρότεινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» Γιάννης Μίχας.
Υπενθυμίζεται ότι ο συντελεστής των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες του Πειραιά είναι από τους υψηλότερους στην Αττική (2,11 € ετησίως ανά τ.μ. για τις κατοικίες) με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος που καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες να ξεπερνά το 50 % της συνολικής αξίας του λογαριασμού της ΔΕΗ που πληρώνουν.
Ο Δήμος προσδοκά σε έσοδα ύψους 47 εκ. € για το 2011 από τα Δημοτικά Τέλη.
Ο Γιάννης Μίχας πρότεινε να περικοπούν δαπάνες περιττές και αμφιβόλου επιτυχίας για την καθαριότητα του δήμου, όπως αυτή της προμήθειας κι άλλων ρομποτικών κάδων που προγραμματίζει ο δήμος με κονδύλι 1,2 εκ. €, προκειμένου να μειωθούν τα τέλη στις παραπάνω ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, ενώ επανέφερε την προεκλογική πρότασή του για μείωση κατά 10 % των τελών σε όσες νέες επιχειρήσεις ανοίγουν ή προσλαμβάνουν εργαζομένους προκειμένου να τονωθεί η απασχόληση και η πειραϊκή επιχειρηματικότητα.
 
Top