Φίλες και Φίλοι,
Η αρχή της Νέας Χρονιάς  βρίσκει την πλειοψηφία των Συμπολιτών μας σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Τα προβλήματα συνεχώς  αυξάνονται ενώ η ζωή γίνετε όλο και πιο δύσκολη.  
Η Εθνική Κατάθλιψη είναι παντού γύρο μας• την βλέπεις κοιτώντας επιχειρήσεις να κλείνουν, την ανεργία να καλπάζει ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται.
Την ίδια ώρα, από  την άλλη, οι τιμές σε βασικά αγαθά  αυξάνουν. Η υψηλή φορολογία, οι ανατιμήσεις σε ΦΠΑ και καύσιμα δημιουργούν ασφυξία στην αγορά.  
Σίγουρα, τα βαθύτερα αίτια αυτής της κρίσης, βρίσκονται, στην ανικανότητα του πολιτικού μας συστήματος να δώσει απαντήσεις, στα μεγάλα προβλήματα των καιρών.
Ένα πολιτικό σύστημα απαξιωμένο στα μάτια των πολλών. Ένα πολιτικό σύστημα που καλλιέργησε επί χρόνια τον Νεποτισμό, την Παρεοκρατία, το Φακελάκι, την Ατιμωρησία, την λογική του «ψήφισε με να σε διορίσω»…  
Όμως, Φίλες και  Φίλοι,
Για αυτή την κρίση μεγάλες ευθύνες έχουν οι επιλογές της Κυβέρνησης, με το ΔΝΤ και το μνημόνιο που έχουν δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα και υπονομεύουν το μέλλον του ελληνικού λαού.  
Το 2011 θα είναι μια  δύσκολη χρονιά για όλους…
Ιδιαίτερα δύσκολη όμως θα είναι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείτε να δοκιμαστεί, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό κλίμα, και να πετύχει τις αλλαγές της οποίες επιβάλει ο Καλλικράτης. Και φανταστείτε πόσο δύσκολη θα είναι για έναν δήμο υπερχρεωμένο όπως είναι ο νέος δήμος μας Νίκαιας- Ρέντη…  
Εμείς κατανοούμε και  γνωρίζουμε της συνθήκες , για αυτό πέρα από μας ο λαϊκισμός και τα εύκολα λόγια.
Όμως αυτό δεν  σημαίνει μοιρολατρία. Μέσα από την  κρίση μπορούν να γεννηθούν ευκαιρίες. Ευκαιρίες για ανάπτυξη, κοινωνική  συνοχή, ποιότητα ζωής.  
Εκπροσωπώντας, λοιπόν, τους Νικαιώτες και Ρεντιώτες που μας έστειλαν εδώ αλλά και εκφράζοντας της ιδέες και της αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, θα αφήσουμε το στίγμα μας, ασκώντας δημιουργική και υπεύθυνη αντιπολίτευση.
Θα είμαστε δίπλα  σε όποια κίνηση είναι για το καλό των πολιτών και της πόλης.
Αυτό όμως δεν  σημαίνει, σε καμία περίπτωση λευκή  επιταγή!
Όπου γίνονται λάθη, παραλήψεις, ολιγωρίες ή οτιδήποτε  θίγει τους συμπολίτες μας θα είμαστε  απέναντι, ασκώντας σκληρή κριτική  και αυστηρό έλεγχο. Ενώ,δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή σε οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς, το σύνθημα μας είναι διαφάνεια παντού!
Το σίγουρο είναι  ότι στην διάρκεια του νέου έτους  θα έχουμε τον χρόνο να αναπτύξουμε  τα επιχειρήματα και τον αντιπολιτευτικό  μας λόγο.  
Κλείνοντας λοιπόν, θα ήθελα να επιστρέψω στο γιορτινό κλίμα των ημερών.  
Πάντα όταν κάτι νέο  ξεκινά γεννιέται και μια νέα  ελπίδα, μια νέα προσδοκία.
Ας ευχηθούμε η νέα χρονιά που ξεκινάει σήμερα, παρά την απαισιοδοξία που υπάρχει, να φέρει χαρά και ελπίδα σε όλους μας! 
Καλή Χρονιά Με Υγεία! 
Κούλης Βρεττάκος


 
Top