Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο



«Είναι δική μας ευθύνη το πώς θα διαχειριστούμε τα σύνορά μας» δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής (φωτογραφία) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, απαντώντας σε ερώτηση για τις επιφυλάξεις που κράτησε η Ευρωπαϊκή Ενωση στην είδηση για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να χτίσει φράχτη στα...
 χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο.
Ο κ. Παπουτσής δεσμεύτηκε επίσης για «αποτελεσματικό και γρήγορο σύστημα παροχής ασύλου» σχολιάζοντας τις 45.000 εκκρεμείς αιτήσεις από μετανάστες, τόνισε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τάχιστα τη δημιουργία «ανθρώπινων συνθηκών υποδοχής και κράτησης σε παλαιά στρατόπεδα σε όλη τη χώρα» και σημείωσε ότι «δεν κλείνουμε τα μάτια ούτε στο δράμα των ανθρώπων αυτών ούτε στην πραγματικότητα».
Τόνισε ακόμη ότι κάθε χρόνο μπαίνουν στη χώρα μας 100.000
μετανάστες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε μέρα ένα χωριό προστίθεται στην ελληνική επικράτεια» . «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο» σημείωσε, τονίζοντας ότι «ντρέπομαι για τη σημερινή Ελλάδα, την κατάσταση στο θέμα των μεταναστών».
«Δεν θα στήσουμε ένα ντουβάρι για να χωρίσουμε τους μετανάστες από τους κατοίκους. Προστατεύουμε τα σύνορά μας» επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FΜ 99,5 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας . Επίσης χαρακτήρισε ως υποκριτικά τα σχόλια που έγιναν από την Κομισιόν για το θέμα και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «τα όρια των αντοχών και ανοχών της ελληνικής κοινωνίας δεν επιδέχονται άλλες υποκρισίες και στρουθοκαμηλισμούς από όπου και αν προέρχονται».
Πρόσθεσε ακόμη ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ευρωπαϊκό και ζήτησε από την Ευρώπη να αναλάβει και τις δικές της ευθύνες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός χαρακτήρισε τον φράχτη ως μια «πρόχειρη λύση που δεν θα φέρει αποτελέσματα». Επίσης ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Εβρου Κώστας Χατζηαναγνώστου σε δηλώσεις του σημείωσε ότι δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα καθώς τα κυκλώματα θα συνεχίσουν το «έργο» τους, μεταφέροντας τους παράνομους μετανάστες στις όχθες του ποταμού Εβρου και όχι στα χερσαία σύνορα.
Ακόμη, η υπεύθυνη του τομέα Ενημέρωσης του γραφείου Ελλάδας της Υπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κυρία Καίτη Κεχαγιόγλου δήλωσε ότι «κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορά του, αλλά με το να χτίζουμε τείχη, σπάνια δίνουμε ριζική λύση στα προβλήματα».

TOVIMA
 
Top