Η τελετή παράδοσης – παραλαβής, μεταξύ του απερχόμενου Δημάρχου κ. Παναγιώτη Φασούλα και του νέου Δημάρχου Πειραιά κ. Βασιλείου Μιχαλολιάκου, πραγματοποιήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας, στην ομιλία του τόνισε:
«Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Βασίλη,
Κυρίες και κύριοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι,
Κυρίες και κύριοι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Θέλω με την ευκαιρία της σημερινής μας εκδήλωσης να σας συγχαρώ και επίσημα για την εκλογή σας είτε ως συμπολίτευση είτε ως αντιπολίτευση.
Κυρίες και κύριοι,
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ο Πειραϊκός λαός ανέδειξε με την ψήφο του νέα δημοτική αρχή.

Κύριε Δήμαρχε Πειραιά, αγαπητέ Βασίλη,
θέλω και επίσημα να σε συγχαρώ για τη νίκη σου στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες ο Πειραϊκός λαός σε περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του και σε εξέλεξε Δήμαρχο της ιστορικής πόλης μας.

Εύχομαι στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.
Εύχομαι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Πειραιωτών και με τις αποφάσεις του να συμβάλει στη λύση των προβλημάτων της πόλης και των δημοτών.

Παραδίδω σήμερα τη δημαρχία της πόλης του Πειραιά, όχι ως ηττημένος, αφού δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές, αφού άλλες ήταν οι επιλογές του πολιτικού μου χώρου και αυτές οι επιλογές ηττήθηκαν.

Πολιτεύτηκα με το πάθος των ιδεών μου και των απόψεων που είχα για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, όμως εμπαθής δεν υπήρξα, διακρίσεις δεν έκανα θεωρούσα ότι κάθε πολίτης ανεξάρτητα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις είναι πρόσωπο σεβαστό και τα προβλήματά του πρέπει να αντιμετωπίζονται με ευαισθησία.

Η πολιτική της κυβέρνησης, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και δυστυχώς, με ευθύνη του πολιτικού συστήματος εξακολουθεί να εμφανίζεται ως μοναδική λύση στο πρόβλημα της χώρας.
Έτσι έχουμε οδηγηθεί σε μια κατάσταση να εξυπηρετούμε το χρέος της χώρας και να παραβλέπουμε το χρέος μας, να υπηρετούμε τους πολίτες αυτής της χώρας.
Ζούμε λοιπόν, μία θεσμική καταιγίδα που σαρώνει λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών.

Η πολιτική αυτή στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα έχει δυσμενείς συνέπειες και τα πρώτα δείγματα έχουν ήδη φανεί.
Ο νέος Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητέ Παναγιώτη,

Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα και για σένα και για μένα και για τους φίλους μας και τις οικογένειες μας.
Αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι, ο λόγος σου και η διαδικασία που επέλεξες για την τελετή παράδοσης – παραλαβής εκπέμπουν πολιτικό ήθος και πολιτικό πολιτισμό.
Ο Πειραιάς είναι η πόλη της καρδιάς μας, είναι η πόλη που από αγάπη θέλουμε να υπηρετήσουμε και εσύ και εγώ.
Οφείλω να πω ότι, εγώ τον Παναγιώτη Φασούλα τον αγαπώ και τον εκτιμώ.
Υπηρέτησε τον Ελληνικό πολιτισμό, τον Ελληνικό αθλητισμό, την Εθνική Ελλάδος, το Θρύλο, τον Ολυμπιακό, τον Πειραιά.
Είναι ένας Ολυμπιονίκης, και του οφείλουμε όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, τον απαραίτητο σεβασμό, είναι ένα πρότυπο.

Αρχίζει ασφαλώς μια καινούργια ημέρα για τον Πειραιά, με την ιερή δέσμευση όλων ημών, συμπολίτευσης και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, να ανορθώσουμε το κύρος του Πειραιά.
Δεν θέλω να το κρύψω καθόλου, υπάρχουν συνεργάτες σου οι οποίοι θα λείπουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα λείπουν και από μένα.

Τιμούμε τους εργαζόμενους, δεν τιμούμε αργόσχολους, όπου και εάν υπάρχουν.
Και επίσης θέλω να τονίσω αυτές τις στιγμές ότι εμείς, η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζόμενους θέλουμε να έχουμε αποτελεσματικού τύπου συμμαχία με τους Δημότες.
Δεν είμαστε όλοι ανεύθυνοι.
Οφείλω να τονίσω ότι η δέσμευσή μας για καθαρό Πειραιά τις 60 πρώτες ημέρες, με όποια σύγκρουση, με τα όποια κυκλώματα συμφερόντων υπάρχουν, αν υπάρχουν, είναι ιερή και θα την τηρήσουμε.
Αυτό αφορά και τους Δημότες.
Και πότε κατεβάζουν τα σκουπίδια και πως οργανώνουμε αυτήν την συνεργασία ώστε να μην τα κατεβάζουν μετά την αποκομιδή.
Θα ήταν ατυχής παράλειψη, αν δεν αναδείκνυα ως κορυφαία δέσμευση, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνάει η πατρίδα μας, η οποία είναι σε καθεστώς μνημονίου και ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος, ότι θα υποστηρίξουμε με πάθος την παραγραφή των χρεών.
Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Πειραιά να πληρώνει τοκογλυφικό επιτόκιο στην τράπεζα του κράτους.
Θα πολεμήσουμε.
Ασφαλώς θα συνεργαστώ δημιουργικά, είμαι βέβαιος, με όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους, αλλά και με όλους τους κοινωνικούς, επιστημονικούς, παραγωγικούς φορείς και βουλευτές της πόλης και της περιφέρειάς μας.
Ασφαλώς και με την κεντρική εξουσία.
Τα προβλήματα είναι κοινά και βεβαίως μαζί με τον Παναγιώτη, που αγωνίστηκε πολύ, θα καταστήσουμε την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου ως πολιτιστικό γεγονός που θα αφορά ολόκληρη την Ελλάδα.
Θα καταστήσουμε την πόλη μας ως το επίκεντρο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων ολόκληρης της χώρας, με την συνεργασία και την εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλον.
Θα ήθελα να αναφερθώ στους 29 Δημοτικούς και Διαμερισματικούς μου συμβούλους και να τους πω: σεβασμός στους εργαζόμενους και σεβασμός στους πολίτες που δεν μας ψήφισαν και όλοι μαζί να συναντηθούμε με τους θυμωμένους πολίτες που δεν ψήφισαν κανέναν. Έχουν δίκιο να είναι θυμωμένοι, κατά την άποψή μου όμως κάνουν λάθος να επιλέγουν για τον θυμό τους την αποχή και όχι την δημιουργική συμμετοχή».

Πριν την τελετή, η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, συγκρότημα Κρητών με τοπικές ενδυμασίες και πρόσκοποι του Πειραιά, παιάνισαν τα κάλαντα στους παρευρισκομένους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΤΣΕΛΗΣ
 
Top