Το μονοπώλιο της εξουσίας και του λόγου δε θα καταφέρει να επιβάλλει το νόμο της σιωπής!

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι αναρίθμητες επιθέσεις στο διαδίκτυο εναντίον ιστολογίων σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια φίμωσής τους κατά παράβαση κάθε δικαιώματος έκφρασης και επικοινωνίας αλλά και κάθε συνταγματικής αρχής που προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών και των ανταποκρίσεων.

Την ώρα που τα θεμέλια της δημοκρατίας μας τρίζουν και η πολιτική εξουσία παραμένει αλώβητη στο....
απυρόβλητο πρωταγωνιστώντας... στο δημόσιο διασυρμό των Ελλήνων, την ώρα που με πρόσχημα το ασύλληπτο δημόσιο χρέος εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής επίθεση στις κατακτήσεις του ελληνικού λαού ενώ το φάσμα της χρεωκοπίας πλανάται πάνω από τη χώρα, τη στιγμή που η πολιτική και οικονομική πραγματικότητα κάνει σαφή με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, τα συμβατικά ΜΜΕ, ταγμένα στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών σκοπών φιμώνουν κάθε αντίθετη ελεύθερη φωνή, δεμένα στο άρμα της διαπλοκής των εκδοτικών συμφερόντων, επιδιώκοντας μέσα από τις μεθόδους προπαγάνδας τη χειραγώγηση των πολιτών, την πολιτική και πολιτιστική υποβάθμισή τους, αποκρύπτοντας επιμελώς τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, η ελευθερία έκφρασης, όπως αυτή εμφανίζεται μέσα από την ανεξάρτητη λειτουργία των ιστολογίων διαδραματίζει καίριο και αποφασιστικό ρόλο στην ε ενημέρωση και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Για το λόγο αυτό σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι επίκαιρη η διαπίστωση της συμβολής τους στη μετάδοση πληροφοριών, μέσα από την πλουραλιστική και ανεξάρτητη από συμφέροντα ενημέρωση αφού η κατοχυρωμένη ανωνυμία τους τους επιτρέπει να ασκούν κριτική προς την πολιτική εξουσία καυτηριάζοντας δημόσια πρόσωπα και πολιτικές πρακτικές που επηρεάζουν και καθορίζουν την πολιτική ζωή στη χώρα μας.

Αυτοί είναι οι λόγοι που η πολιτική εξουσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια κατά παράβαση του νόμου και καταστρατήγηση της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας να φιμώσει και να καταργήσει την ανωνυμία και την ελεύθερη λειτουργία των blogger.

Η προσπάθεια αυτή περιλαμβάνει μία σειρά από ενέργειες που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, να ενοχοποιήσουν την ελευθερία λόγου και έκφρασης, να λογοκρίνουν την ενημέρωση και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη κρατώντας τους Έλληνες στο περιθώριο των εξελίξων.
Συγκεκριμένα, σε αυτές τις ενέργειες περιλαμβάνονται πράξεις όπως:

1.Κατασκευασμένη κατηγορία για εμπλοκή σε υποτιθέμενες κακουργηματικές πράξεις, δεδομένου ότι η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών είναι επιτρεπτή μόνο για πιθανολογούμενο κακούργημα.

2.Συγκεκριμένη κατηγορία για την υποτιθέμενη κακουργηματική πράξη του εκβιασμού μέσω τηλεφώνου, με σκοπό την άρση της ανωνυμίας του blogger, αντί να ακολουθηθεί η οφειλόμενη από το νόμο άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών για την τέλεση του κακουργηματικού εκβιασμού μέσω τηλεφώνου.

3.Άσκηση κάθε μορφής λογοκρισίας και παρεμπόδιση των επικοινωνιών με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά ιστολογίων με απώτερο σκοπό την πλήρη απαγόρευση της ελευθερίας λόγου και έκφρασης.

4.Παρακολούθηση και έλεγχος των ιστολογίων προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση προσώπων και καταστάσεων, παρόλο που οι ιστολόγοι θέλουν να διατηρήσουν τη μυστικότητα και λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα προς τούτο μέτρα.

5.Χρησιμοποίηση παράνομα αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων που προκύπτουν από τις αναρτήσεις των ιστολογίων, χωρίς να υπάρχει απαραίτητη προς τούτο συγκατάθεση εφόσον έχει γίνει η ειδική διαδικασία προς διαφύλαξη του απορρήτου δεδομένου ότι το ιστολόγιο αποτελεί μέσο επικοινωνίας και δεν υπάγεται στις περί τύπου διατάξεις των ΜΜΕ.

6.Δημοσιοποίηση των στοιχείων των ιστολόγων και διαχειριστών πριν καν αποδοθούν κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις.

7.Εμπλοκή δικαστικών πηγών στη διαρροή στοιχείων πολιτών με τη διαρροή προς εξωδικαστικά ύποπτα κέντρα πληροφόρησης ή παραπληροφόρησης.

8.Ποινικοποίηση του δικαιώματος για άσκηση κριτικής στα πρόσωπα που ασκούν δημόσια εξουσία.

9.Υποτιθέμενα τεχνικά προβλήματα που έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του τύπου «το ιστολόγιο που ζητούσατε δε βρέθηκε…».

Ο ενεργός ρόλος των ιστολογίων στο πολιτικό γίγνεσθαι, η πλουραλιστική και ελεύθερη έκφραση στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, που αποτελεί θεμέλιο της δημοκρατίας δε θα καμφθεί από την τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις του νοσηρού πολιτικού μας συστήματος.
Καμιά παρεμπόδιση ή κατασκευασμένη κατηγορία δε θα κάμψει την ελευθερία της σκέψης, της έκφρασης και του λόγου που θέλει να μετατρέψει σε θέατρο σκιών τη διαδικασία της ενημέρωσης εις βάρος των πολιτών.

Γιατί η έκβαση των αγώνων κρίνεται από την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα των πολιτών να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Το μονοπώλιο της εξουσίας και του λόγου δε θα καταφέρει να επιβάλλει το νόμο της σιωπής.

http://kontiloforos.blogspot.com/
 
Top