Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Πειραιά Γρηγόρης Νιώτης, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές που αφορούν τους Δήμους Σαλαμίνας και Περάματος με θέμα την ένταξή τους στη διάταξη του Ν 3054/2002 του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή δίνονται επιχορηγήσεις για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε Δήμους που στην ευρύτερη περιοχή τους είναι εγκατεστημένα διυλιστήρια και εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών, όπως συμβαίνει και με τους 2 δήμους, οι οποίοι έχουν κάνει αίτημα και ακόμη δεν έχουν ενταχθεί.
«Η ένταξη των Δήμων Περάματος και Σαλαμίνας στο νόμο για τα περιβαλλοντικά προγράμματα είναι θέμα υψίστης σημασίας για την προστασία και την προάσπιση της ζωής και της υγείας των πολιτών» δηλώνει ο κ. Νιώτης τονίζοντας πως οι δύο δήμοι χρόνια τώρα επιβαρύνονται και υποβαθμίζονται περιβαλλοντικά λόγω παρουσίας πετρελαιοειδών στην ευρύτερη περιοχή.
Οι 2 Δήμοι εφόσον ενταχθούν στο πρόγραμμα διεκδικούν ποσό τουλάχιστον 600.000 ευρώ ετησίως έκαστος.
Ήδη εδώ και μια διετία 8 άλλοι δήμοι (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μέγαρα, Ν. Πέραμος, Αμφιλοχία κ.α) έχουν ενταχθεί και εισπράττουν αναλογικώς τα οικονομικά οφέλη που προβλέπονται από τον ανωτέρω νόμο.
 
Top