Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Μαρτίου, η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικoύ Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΕ) της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, με θέμα τον συντονισμό μέτρων για την προετοιμασία και αντιμετώπιση θεμάτων της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στην συνεδρίαση οι εκπροσώπων των φορέων και των οργανώσεων που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ουσιαστικό και εποικοδομητικό κλίμα να συζητήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά τα καίρια προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν προκειμένου να βρουν λύσεις από κοινού.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Χρήστου επεσήμανε ότι αυτή η πρώτη συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια του προγραμματισμού και συντονισμού όλων των φορέων σε προληπτικό επίπεδο με πρώτιστο μέλημα την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση εκδήλωσης ακραίων φυσικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Στην συνέχεια και αφού ακούγοντας προσεκτικά τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι φορείς ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ζήτησε την κατάρτιση ενός επιχειρησιακού υπομνήματος από την πλευρά όλων των ενδιαφερομένων φορέων που θα εστιάζει στα κυριότερα προβλήματα – ελλείψεις και το οποίο θα έχει εκτελεστικό και διεκδικητικό χαρακτήρα προς την Κεντρική Διοίκηση. Παράλληλα πρότεινε την κατάθεση ενός Συλλογικού Σχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένο ποσό προϋπολογισμού προκειμένου να κατατεθεί προς την Κεντρική Διοίκηση συγκεκριμένο ύψος κονδυλίου για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε ότι: «η Αντιπεριφέρεια Πειραιά είναι εδώ, είναι παρούσα για να στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, να στηρίζει αυτό το διευρυμένο Περιφερειακό Όργανο, το οποίο έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας»

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Μελάς, εκπρόσωποι από τους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος. Επίσης παρέστησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Μπενέτος και Γιώργος Τσιρίδης και ο πρώην Αντινομάρχης σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Καρράς και πολλοί άλλοι.
Σταύρος Λιλόγλου
 
Top