Από το http://www.7news.gr/
Στις 9.3.2011,έγινε στην αίθουσα του Δ.Σ. Πειραιά συνεδρίαση με πρώτο θέμα τις ενοποιήσεις σχολείων στην περιοχή του Δήμου. Την συνεδρίαση παρακολούθησαν και γονείς. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης οι παραβρισκόμενοι γονείς ανάρτησαν στο θεωρείο της αίθουσας πανό της Ένωσης γονέων Πειραιά, που δήλωνε της κατάφορη αντίθεση των γονέων –πολιτών του Δήμου, στις ενοποιήσεις-καταργήσεις σχολείων που σχεδιάζει το Υπουργείο, μέσω του Καλλικρατικού ευφυολογήματος που έχει ψηφίσει ως νόμο.



Ο δήμαρχος και ο ¨αντιπολιτευόμενος¨ κος Μίχας απαίτησαν να αποσυρθεί το πανό για να ξεκινήσει η συνεδρίαση, για λίγο δημιουργήθηκε ένταση, ο δήμαρχος χαρακτήρισε τους γονείς βαλτούς και ¨δήθεν¨ πολίτες με φασιστική νοοτροπία, αν και στη συνέχεια ανακάλεσε τους χαρακτηρισμούς, έφτασε μάλιστα στο σημείο να απειλήσει για εκκένωση της αίθουσας.


Όταν το πανό αποσύρθηκε, η συνεδρίαση ξεκίνησε, και ο δημοκράτης δήμαρχος δήλωσε αντίθετος στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τις ενοποιήσεις (βρέθηκε σύμφωνος δηλαδή με αυτό που έγραφε το αναρτημένο πανό), τα ίδια ανέφερε και στην ομιλία του ο κυβερνητικός-αντιπολιτευόμενος κος Μίχας, γενικά καμία δημοτική παράταξη δεν βρέθηκε σύμφωνη με τις ενοποιήσεις και δηλώθηκε η ομόφωνη απαίτηση του Δ.Σ. για να μην γίνουν.




Μέχρι εδώ καλά όλα, μόνο που οι καταργήσεις σχολείων έχουν ήδη ξεκινήσει και το να δηλώνουμε απλά αντίθετοι δεν φτάνει, ποιες θα είναι οι κινήσεις του Δήμου για το θέμα, ούτε λόγος. Με λίγα λόγια πήγαμε στη συνεδρίαση, ακούσαμε όσα ξέραμε από τις ειδήσεις, και φύγαμε, όχι ότι περιμέναμε και τίποτα άλλο, πάντως για άλλη μια φορά αισθανθήκαμε την πλήρη αντίθεση της δημοτικής εξουσίας σε κάθε μορφή αντίδρασης και σε κάθε έκφραση διαφορετικής άποψης, γιατί αν και φάνηκε ότι συμφωνούμε στα λόγια, στην ουσία δεν υπάρχει καμία σύμπνοια απόψεων, εμείς σαν γονείς παραμένουμε με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, και αυτοί εφησυχάζουν έχοντας ελαφρά τη συνείδηση ότι εκτέλεσαν το καθήκον τους.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ

 
Top