Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή ‘’Έσο Δαίμων’’, της Βέννις Μακ (Εκδόσεις ΗΛΥΣΙΣ, 2010). Δεν πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο με ποιήματα, τετράστιχα ή δίστιχα κατασκευάσματα… Στις σελίδες του αντηχεί η φωνή της αρχέγονης, δαιμονικής ποίησης.


Μια κραυγή προς το έσω, το ‘’έλα’’ προς τον έρωτα! Μια κραυγή προς τη ζωή. Η ποίησή της δε μοιάζει, η ποίησή της ΕΙΝΑΙ…


Ένας δαίμονας που μας καλεί, μέσα από εικόνες που ξαφνιάζουν και ανεπιτήδευτα σχήματα λόγου, να τον ακολουθήσουμε για να βγούμε ζωντανοί από την κόλασή μας.


Άλλωστε, αυτή είναι και η αποστολή της ποίησης.


«…Κάθε που νυχτώνει, διασύρει ο άνεμος όλες τις φράσεις σαν σκιές…»

Η παρουσίαση του θα γίνει στις 11 Απριλίου του 2011, στις 8.00 μ.μ., στο Ίδρυμα "ΜΙΧΑΛΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ", οδός Πειραιώς 206, MCF BAR RESTO-3ος Όροφος.

Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί , Τάκης Χρυσικάκος, Ειρήνη Παππά και ο Μανώλης Σορμάινης.


"-ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ"
-(«Νεφέλες» του Αριστοφάνη, «Επιστάτης» του Χ. Πίντερ, «Ο θάνατος του εμποράκου» του Α. Μίλλερ, «Ο Χαρτοπαίκτης» του Ν.Χουρμούζη,«Κεκλεισμένων των θυρών» - , «Οι εύθυμες κυράδες του 
Ουίνσδορ» του Σαίξπηρ στο θέατρο ΚΑΡΕΖΗ, «Η πρεμιέρα» της Γ. Ρεζά στο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ, «Νεφέλες» του Αριστοφάνη με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στα ΕΠΙΔΑΥΡΕΙΑ)Στον κινηματογράφο πρωτοπαίζει το 1978 στην ταινία «Υπόθεση Πολκ» και παίρνει το βραβείο ερμηνείας στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.κλπ..


"-AΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ"
-(Παράσταση: Χαμένος στο όνειρο- του Λόρκα-Ποιό δυνατά ποιό γρήγορα κι άλλο- Φασμπίντερ-Θέατρο: Τεχνοχώρος υπό σκιάν-Κλυταιμνήστρα του Ανδρέα Στάικου Θέατρο-Φούρνος-Παράσταση:Ο κήπος με τα χελιδώνια του Μπάμπη Τσικληρόπουλου-Θέατρο: Κνωσσός-Κραυγές Κυριών του Μπάμπη Τσικληρόπουλου-Θέατρο:Πειραματικό Μαριέτας Ριάλδη,Αίσχος του Μανώλη Κορρέ Σκηνοθεσία :Θυμιου Καρακατσάνη 1990-Παράσταση: Κλυταιμνήστρα του Ανδρέα Στάικου-Σκηνοθεσία:Αντριαν Φρίλινγκ)Παράσταση: Σκράτς του Copi-Θέατρο: Αποθήκη-σκηνοθεσία: Βασίλης Αναστασίου.κπλ..


"-ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΟΡΜΑΙΝΗΣ"
- Τοtenfoss του Harald Muller-ΔΗΠΕΘΕ- Βέροιας-Ο Φιλάργυρος-ΔΗΠΕΘΕ κρήτης-Ο Γλάρος-του ΤΣΕΧΩΦ( Το όνειρο του σκύλου-Η σκόνη που πέφτει.-Πίσω πόρτα(περιπτεράς)Ο εργένης Ακροπόλ
Byron, ballad for a daemon [Μπάιρον, μπαλάντα για ένα δαίμονα] (1992) Λέστερ Στάνχοπ]Σκηνοθέτης ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Θ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗ "ΚΙΡΚΕΓΚΟΡ" ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ)κλπ...


-Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:-Aλέξης Σταυράτης-Συγγραφέας


-Θοδωρής Αργυρόπουλος -σχολιαστής


-Ιωάννα Αβραμίδου-Μεταφράστρια

"Στο τραγούδι καί στην κιθάρα:"Elina Englezou"

"Eπιμέλεια μουσικής καί παρουσίασης-Άρης Πασπαλάς"
http://www.pireasnews.gr


 
Top