‘Όταν το προπερασμένο καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενδιαφέρθηκε για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ελάχιστοι γνώριζαν τη δυναμική του νεαρού εφοπλιστή, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι επρόκειτο για ένα καπρίτσιο, αλλά το βράδυ της Κυριακής ακόμη και οι εναπομείναντες άπιστοι Θωμάδες μίλησαν για δικαίωση Μαρινάκη.




Εν αρχή υπήρξε η δυσπιστία του Σωκράτη Κόκκαλη για τις προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά ο γνήσιος Πειραιώτης επέμενε και ο επιμένων νικά, καθώς κάμφθηκαν πέρυσι και οι τελευταίες αμφιβολίες και ενστάσεις του ιστορικού προέδρου.




Το έργο του δεν ήταν εύκολο, αφού ο Ολυμπιακός ήταν ένας κουρασμένος οργανισμός σε όλα τα επίπεδα, ζούσε στην εντατική, αλλά και μέσα σε μια "πράσινη" ζούγκλα με ανήμερα θηρία. Αρχικά ο 43χρονος εφοπλιστής ανέλαβε την αναδιοργάνωση της ΠΑΕ, εμπιστευόμενος σε θέσεις-κλειδιά προσωπικούς φίλους του που ήταν και είναι εθελοντές.


Δεύτερο μέλημα του η ανάθεση της ομάδας σε έναν πραγματικό προπονητή και με προσωπικές ενέργειες του έπεισε τον Βάσκο να πει το πολυπόθητο "ναι", μετά από απανωτά "όχι", ενώ φρόντισε να απαλλαγεί από τον Λίνεν με υψηλό οικονομικό κόστος.


Μαζί με την πρόσληψη ενός αληθινού προπονητή έπρεπε να κάνει άνω-κάτω το υπάρχον ρόστερ με προσθαφαιρέσεις, γι' αυτό και έριξε από το καράβι το περιττό βάρος των Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο, Μαρέσκα, Όσκαρ και έβαλε σε επιτελικές θέσεις παίκτες που ήθελαν και μπορούσαν να προσφέρουν.


Τη μεγάλη μάχη, όμως, την έδωσε με το "πράσινο" κατεστημένο που είχε σφιχταγκαλιάσει τη διαιτησία, την ΕΠΟ και τις έπνιγε μέρα με τη μέρα. Δεν μπήκε, όμως, ανυποψίαστος στη μάχη, αλλά με γνώσεις, τόλμη και αποφασιστικότητα, γνωρίζοντας ότι θα τον σπιλώσουν, θα τον τραυματίσουν, θα τσαλακώσουν το προφίλ του, γιατί οι σκοτεινές δυνάμεις ποτέ δεν παραδίδονται αμαχητί, ιδιαίτερα όταν απειλούνται τα κεκτημένα τους. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε η κάθαρση, γι' αυτό και τον τελευταίο καιρό άρχισαν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με την κασετολαγνεία, τις ψευτοκαταγγελίες και τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.


Δεν θα σας κουράσουμε περισσότερο με την παρελθοντολογία και με ένα forward θα φτάσουμε στην τελευταία πράξη της ιστορίας μας, στο ματς με την ΑΕΚ, όπου ο προηγούμενος κατά 10 βαθμούς Ολυμπιακός έπρεπε να αποδείξει ότι δεν μας γελούν τα μάτια μας όταν βλέπουμε τον βαθμολογικό πίνακα.


Ο πρόεδρος, λοιπόν, φρόντισε να οπλίσει τους παίκτες και τον προπονητή με αυτοπεποίθηση, κάτι που έκανε όλη τη χρονιά με την απόλυτη στήριξή του, όταν ακόμη και οι φίλα προσκείμενοι, τους προέτρεπαν να πετάξουν τις φανέλες.


Έδωσε τις κατευθύνσεις στους οπαδούς να μην επαναληφθούν οι εικόνες του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να ομολογήσουμε ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ βγήκαν σοφότεροι από αυτά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ.


Και μετά από όλα αυτά, ακόμη και οι… τυφλοί είδαν το φως τους με το εκκωφαντικό 6-0 επί της ΑΕΚ, ένα σκορ που θα μπορούσε να… εκτροχιάσει οποιονδήποτε σύλλογο. Όχι όμως τον Ολυμπιακό που συμπεριφέρθηκε ως μεγάλο κλαμπ.


Στην εξέδρα, η ατμόσφαιρα θύμιζε Τσάμπιονς Λιγκ, με εικόνες που θα τις ζήλευαν μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.


Στα αποδυτήρια, η συμπεριφορά ΟΛΩΝ ήταν υποδειγματική, αφού όπως προαναφέραμε αυτά που έγιναν το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου τους έκαναν σοφότερους.


Οι δηλώσεις περιορίστηκαν και αποτύπωσαν την πραγματική κατάσταση, χωρίς υπερβολές, ειρωνείες και προκλήσεις.


Ουδείς διανοήθηκε να πάει στα μπουζούκια, να επιδειχθεί, ενώ πρέπει να αποκαλύψουμε παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ προβλήθηκαν σε βίντεο τα υβριστικά συνθήματα των Αδαμίδη, Δημητριάδη. Τους αγνόησαν εντελώς, όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο σύλλογο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πανηγυρίζει έξαλλα ακόμη και την πρόκριση του σε έναν τελικό κυπέλλου.


Και πάμε στην επόμενη ημέρα όπου...


1. Ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει το 3 επί 3 για να σπάσει όλα τα ρεκόρ, να μη δώσει δικαιώματα και να απαντήσει στους επικριτές του, αλλά πάνω απ όλα για να κάνει ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ τον κόσμο του, όπως το βράδυ της Κυριακής.


2. Οι μεταγραφές που θα γίνουν δεν θα είναι πολλαπλάσιες του 5, όπως την περασμένη χρονιά, τότε που ο Μαρινάκης παρέλαβε ΧΑΟΣ. Η προσθήκη 3-4 παικτών επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ θα θωρακίσουν την ομάδα, με την προοπτική κάθε χρόνο να γίνονται ανάλογες προσθέσεις που θα διακρίνονται για την ποιότητα και όχι την ποσότητά τους.


3. Θα ανανεωθούν άμεσα και θα αναπροσαρμοσθούν τα συμβόλαια των Ελλήνων, αλλά και των ξένων παικτών και θα μπουν απαγορευτικές ρήτρες.


4. Θα κλείσει λίαν συντόμως το σήριαλ Μιραλάς, ενώ θα κληθεί και ο Τζεμπούρ για να ενεργοποιηθεί η οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του, με την προοπτική τα 2 χρόνια να γίνουν περισσότερα και να αυξηθεί η ρήτρα παραχώρησης του που είναι χαμηλή.


ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΡΕΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ. ΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ.
redplanet.gr
 
Top