από επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΛΠ

Σε γενικές γραμμές τα έργα που προβλέπονται με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΚΤΗ» είναι θετικά.
Σε καμία όμως περίπτωση δε θα μας βρείτε σύμφωνους στην απομάκρυνση απ’ το κέντρο του Πειραιά του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας, ούτε βεβαίως στη δημιουργία μεγάλων ή μικρών εμπορικών κέντρων.
Είμαστε, απολύτως σύμφωνοι επίσης στη λειτουργία του monorail.
Δεν είναι της ώρας να σας εξηγήσουμε γιατί, ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα μέσω ενός σοβαρού δημοκρατικού διαλόγου να το κάνουμε.
Είμαστε τέλος θετικοί σε έργα που δε θα επιβαρύνουν την πόλη , όπως η πρόσφατη επέκταση της προβλήτας στον ΗΣΑΠ και επιθυμούμε τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ να επιστρέψουν στην πόλη μας, στην Παγόδα και όχι αλλού.
-Τα υπόλοιπα προβλεπόμενα έργα στο βαθμό που αφορούν επεκτάσεις, νέο εκθεσιακό κέντρο, ξενοδοχείο, εμποροναυτιλιακό κέντρο δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
Πιστεύουμε ότι είναι σχεδιασμένα χωρίς πραγματική γνώση των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρου και πολύ περισσότερο χωρίς διαβούλευση με τους δήμους , με τους φορείς της πόλης μας και των όμορων προς αυτή δήμων, τις παραγωγικές τάξεις και την κοινωνία των πολιτών.
Γνωρίζετε άλλωστε, ότι μόνο με τέτοιας έκτασης ουσιαστική διαβούλευση μπορεί να υπάρξει συναίνεση και έργο σε σωστή κατεύθυνση.
Εξ αιτίας λοιπόν αυτής της βιασύνης και προχειρότητας, δε λάβατε στο σχεδιασμό σας υπόψη ότι το Εκθεσιακό Κέντρο στο Παλατάκι δεν είναι ανταγωνιστικό, ότι από την Εθνική Τράπεζα αλλά και από τον εμπορικό και ναυτιλιακό κόσμο δεν διακρίνεται κανένα ενδιαφέρον για εμποροναυτιλιακό κέντρο στα Λιπάσματα, διότι δεν είναι βιώσιμο ούτε βεβαίως έχετε λάβει υπ’ όψη το τοξικό υπέδαφος των Λιπασμάτων, ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο προηγούμενες διοικήσεις με την ίδια προχειρότητα δημιούργησαν.
 
Top