Τη σιγουριά ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το νταμπλ εξέφρασε ο πολίστας των ερυθρόλευκων, Γιάννης Φουντούλης, μιλώντας στη «SportDay» δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.



Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής την Κυριακή στην Α1 πόλο, ολοκληρώνοντας αήττητος στην κανονική διάρκεια και στα play-off, αλλά η σεζόν δεν τελείωσε ακόμη, καθώς 9-10 θα διεξαχθεί στη Λάρισα το Final-4 του Κυπέλλου.



Ο 26χρονος περιφερειακός των ερυθρόλευκων τόνισε πως είναι διαφορετικά τα παιχνίδια για αυτόν τον θεσμό, συγκριτικά με αυτά του πρωταθλήματος. Επιπλέον, εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του θα πάρει το νταμπλ.



Αναλυτικά τα όσα δήλωσε



Δεύτερο σερί πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό -το 28ο συνολικά- μετά το... διάλειμμα του 2012. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου;



«Είναι σημαντική στιγμή για την ομάδα. Καταφέραμε να μείνουμε στην κορυφή. Από την αρχή ήμασταν το φαβορί, όμως, δεν ήταν εύκολη υπόθεση το να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Η Βουλιαγμένη είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δείξαμε ότι διαθέτουμε πληρέστερο ρόστερ, ότι είμαστε προετοιμασμένοι σωστότερα και ότι το θέλουμε περισσότερο. Σίγουρα η πορεία μας, με πολλούς αγώνες και απογοητεύσεις από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα».



Άραγε πιστεύατε, οι συμπαίκτες σου κι εσύ, όσο και αν δεν το εκφράζατε δημοσίως, ότι πολύ δύσκολα η Βουλιαγμένη θα σας πάρει τα σκήπτρα;



«Είχαμε μεγάλη πίστη στην ομάδα μας από την αρχή της σεζόν. Ακόμα και όταν αντιμετωπίζαμε υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο, νιώθαμε ότι μπορούμε να τις νικήσουμε. Μόνο με αυτό το σκεπτικό μπορείς να προχωρήσεις και να φτάσεις ψηλά. Θα είναι ψέμα να πούμε ότι δεν θεωρούσαμε τον Ολυμπιακό φαβορί για την κατάκτηση της Α1. Παρ' όλα αυτά ήθελε προσοχή γιατί η Βουλιαγμένη δεν είχε κανένα άγχος όταν μας αντιμετώπιζε. Ξέραμε και ήξεραν ότι δύσκολα ο Ολυμπιακός θα ηττηθεί τρεις φορές σε μια σειρά αγώνων. Το παραπάνω, όμως, μας πρόσθεσε άγχος, το οποίο διαχειριστήκαμε μέσα στην πισίνα».



Ήταν η εξαιρετική σας άμυνα το κλειδί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του 3-0;



«Τα αποτελέσματα μαρτυρούν ότι δώσαμε βάρος στον αμυντικό τομέα. Από εκεί χτίσαμε αυτοπεποίθηση για την επίθεση. Αυτά τα δύο κομμάτια συμβαδίζουν. Με τη θέληση και την ενέργεια που δείξαμε στην άμυνα και όσο η Βουλιαγμένη αδυνατούσε να σκοράρει, παρουσιαζόμασταν καλύτεροι στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού. Για να πάρεις έναν τίτλο, πρέπει να παίξεις άμυνα. Η επίθεση, από την άλλη, είναι αποτέλεσμα ημέρας».



Ακολουθεί το φάιναλ φορ του Κυπέλλου (9-10 Μαΐου στη Λάρισα). Μπορείτε να κάνετε και φέτος το νταμπλ;



«Το Κύπελλο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από ό,τι οι αγώνες πρωταθλήματος. Είναι ένα παιχνίδι και σαφώς πιο επικίνδυνο. Θα κριθεί από τη δική μας απόδοση και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του πρωταθλήματος. Η Βουλιαγμένη θα τα δώσει όλα για το τρόπαιο, αλλά είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας αν θα γίνει το νταμπλ ή όχι».



Τελικοί χωρίς οπαδούς. Χάνει πρώτα το προϊόν -το άθλημα- ή εσείς οι αθλητές;



«Χάνουν και τα δύο. Τοποθετώ πρώτα τους αθλητές, διότι το έζησα. Πιστεύω ότι πείραξε τους παίκτες και του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης. Πρωτίστως εμάς γιατί πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα μπροστά σε άδειες κερκίδες, ενώ δευτερευόντως τους αντιπάλους μας γιατί δεν μπόρεσαν, με εξαίρεση τον δεύτερο αγώνα, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Δεν ευχαριστηθήκαμε τη διαδικασία. Κανονικά θα έπρεπε να είναι γιορτή. Οι τελικοί συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όλων και στους συγκεκριμένους δεν υπήρχε ούτε τηλεοπτική κάλυψη, λόγω τιμωρίας. Υστερα το άθλημα ζημιώνεται με όλα αυτά. Είναι πολλοί οι φίλαθλοι που ήθελαν να παρακολουθήσουν τους τελικούς και δεν τους δόθηκε η δυνατότητα. Υπάρχει πικρία γιατί απομακρύνουμε τον κόσμο από το πόλο».



Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο κόντρα στη Γιουγκ. Θετικό ή αρνητικό το πρόσημο για φέτος;



«Το Σάββατο θα μπούμε για να νικήσουμε. Δεν θα αλλάξει κάτι βαθμολογικά, αλλά θέλουμε να κλείσουμε με θετικό τρόπο τις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας. Αν έχουμε φιλοδοξίες και στόχους, πρέπει να βάλουμε αρνητικό πρόσημο. Κρατάμε τις εμπειρίες και τις σπουδαίες στιγμές που ζήσαμε, έτσι ώστε να χτίσουμε πάνω σε αυτές, με το βλέμμα στις επόμενες χρονιές».



101 γκολ στο πρωτάθλημα. Το όνομά σου δίπλα σε αυτό του Νίκου Βενετόπουλου, του Ντιμίτρι Απανασένκο και του Γιώργου Αφρουδάκη, που είναι οι μόνοι που ξεπέρασαν τα 100 γκολ σε μια περίοδο στην Α1...



«Και μόνο που το όνομά μου μπαίνει δίπλα σε ονόματα τεράστιων αθλητών είναι τεράστια τιμή για εμένα. Δεν το είχα βάλει στόχο εξαρχής, είναι κάτι που "βγήκε" προς το τέλος της σεζόν. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες και τους προπονητές μου, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα κατάφερνα τίποτα».





 
Top