Προκλητικός απέναντι στην οικογένεια που θρηνεί την απώλεια του μόλις 13ων ετών παιδιού τους ο δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, όχι μόνο δε ζήτησε συγγνώμη για τις ευθύνες που φέρει στην άδεια λειτουργίας που έδωσε - χωρίς ίχνος ελέγχου για το αν πληροί τα ελάχιστα στάνταρ ασφαλείας - αλλά προσπάθησε να περισώσει την πολιτική του καριέρα...







Συνέντευξη τύπου για την τραγωδία στο λούνα παρκ, όπου ένα 13χρονο αγόρι την Κυριακή έχασε τη ζωή έδωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης.



Ο κ. Κορτζίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:



«Υπάρχει πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων.



Ως Δήμος δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία.



Η επιχείρηση δεν κατέθεσε αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας.



Θεωρήσαμε ότι ήταν προσωρινή η λειτουργία.



Με βάση τα παραπάνω θεωρήσαμε ότι δεν απαιτούνταν άδεια»



Και ενώ οι δημοσιογράφοι περιμέναν απαντήσεις, ο ίδιος αναρωτήθηκε: «Ήταν λάθος που λειτουργούσε χωρίς άδεια; θα το δείξει η έρευνα».



Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ελληνικού ανέφερε: «Θέλω κατ’ αρχήν να πω ότι υπάρχει ένα πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων, νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα, αποφάσεις στο ΣτΕ, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και άλλες οδηγίες,



Το δεύτερο είναι ότι ως δήμος δεν είχαμε ανάλογη εμπειρία, δεν έχουμε εκδώσει μέχρι τώρα τέτοια άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας για τέτοια επιχείρηση.



Το τρίτο είναι ότι η επιχείρηση δεν κατέθεσε αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση τέτοιας άδειας.



Τέταρτον θεωρήσαμε ότι είναι μία προσωρινή λειτουργία 1-3 μηνών και δεν πρόκειται για μια μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια.



Με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμήσαμε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Ήταν σωστό αυτό ή λάθος; Θα απαντηθεί από την έρευνα που γίνεται από τις αρμόδιες Αρχές και θέλουμε αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό».







Θρήνος και οργή



Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο νεκροταφείο Αργυρούπολης το 13χρονο αγόρι που την Κυριακή έχασε τη ζωή του τόσο άδικα στο λούνα παρκ του Ελληνικού.



Την ίδια ώρα η 9χρονη αδελφή του, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, αναμένεται να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που νοσηλεύεται.



Το λούνα παρκ που έγινε το τραγικό περιστατικό λειτουργούσε χωρίς άδεια και τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας οδήγησαν στο μοιραίο γεγονός σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Με την υπεράσπιση να αποδίδει ωστόσο το δυστύχημα σε ακραία καιρικά φαινόμενα.



Την Παρασκευή οι απολογίες για κακούργημα



Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο Ιταλός ενοικιαστής των παιχνιδιών και δύο υπάλληλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.



Η απολογία τους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top