Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής με στόχο να αποκαλυφθούν οι δράστες τις βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ)...







Πρόσωπα «κλειδιά», που ενδέχεται να φωτίσουν τις έρευνες, θεωρούνται οι δύο υπάλληλοι φύλαξης της ΤτΕ, οι οποίοι είχαν βάρδια τη νύχτα της Τετάρτης και βρίσκονταν εκεί όταν άγνωστος στάθμευσε το όχημα στην οδό Αμερικής.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός ήταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο και φορούσε κράνος. Μετά τη στάθμευση του οχήματος ανέβηκε σε μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ένας ακόμη κρανοφόρος. Τα δύο άτομα διέφυγαν από την οδό Αμερικής με κατεύθυνση προς Πανεπιστημίου.







Η ΕΛΑΣ ερευνά τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλων κτηρίων για να διαπιστώσει αν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις τους. Το χτύπημα χαρακτηρίζεται από αξιωματούχους της Αστυνομίας ως «υψηλότατου ρίσκου» δεδομένου ότι έγινε σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές του κέντρου.



Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 το πρωί, αφού είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στις 5:10, στο zougla.gr και στις 5:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών για παγιδευμένο όχημα με 75 κιλά δυναμίτη. Ο άγνωστος που κάλεσε στα δύο μέσα ενημέρωσης είχε δώσει χρονικό περιθώριο 45 λεπτών, το οποίο τηρήθηκε.



Την ώρα της έκρηξης η περιοχή είχε αποκλειστεί από την αστυνομία και για τον λόγο αυτόν δεν κινδύνεψε κανείς. Το αυτοκίνητο, που είχε κλαπεί στις αρχές Απριλίου και ήταν μάρκας Nissan, καταστράφηκε ολοσχερώς. Ήταν σταθμευμένο επί της Αμερικής έξω από το κτΉριο όπου στεγάζονται γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία χρησιμοποιεί η τρόικα.



Εκτεταμένες ζημιές (πτώση σοβάδων, θραύση τζαμιών κ.ά.) προκλήθηκαν σε κτήρια και καταστήματα σε ακτίνα έως και 500 μ..

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top