Σε εικοσιτετράωρη απεργία καλεί αύριο Παρασκευή, 1η Μαΐου η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να...
πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

«Δεκαετίες μετά το Σικάγο, οι εργαζόμενοι ζούμε τα τελευταία χρόνια τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου. Ζούμε την καρατόμηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Βιώνουμε την επιστροφή σε εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα. Στόχος των πολιτικών που επιβλήθηκαν είναι η κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων, των δικαιωμάτων στην εργασία, την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Είναι, δηλαδή, η κατάργηση δικαιωμάτων που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Η συνέχιση των πολιτικών της προηγούμενης περιόδου θα αντιμετωπίσει από την πλευρά των εργαζομένων την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο ανυποχώρητο αγώνα ο οποίος οδήγησε στην πολιτική χρεοκοπία των πολιτικών που ασκήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top