Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας έχει κάνει όλη την Ευρώπη να... μιλάει για τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε στο "ΣΠΟΡ FM 94,6" ο Χάρης Παυλίδης.

«Να μείνουμε προσγειωμένοι» είπε ο προπονητής των ερυθρόλευκων, τονίζοντας την πίστη του για το μέλλον

Τον τρόπο που η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κατάφερε να επιβληθεί της πανίσχυρης Σαμπαντέλ και να σηκώσει την Ευρωλίγκα εξήγησε ο Χάρης Παυλίδης.

«Κάθε μέρα λέγαμε το όνομά της στις προπονήσεις», είπε ο προπονητής της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, για να τονίσει τη θέληση της ομάδας του να επικρατήσει της κορυφαίας ομάδας του κόσμου, ενώ μίλησε για τα δύσκολα σημεία του ματς, τη βοήθεια του Ερασιτέχνη, αλλά και την πίστη του για το μέλλον που έχει αυτή η ομάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη… σημαδιακή πρόκριση του μπασκετικού Ολυμπιακού στο Final-4, αλλά και τους στόχους για τη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Παυλίδης στην εκπομπή «Μπαμ και κάτω» :

Για το αν αγχώθηκε με το προβάδισμα της Σαμπαντέλ (4-1) στην αρχή του ματς: «Είχε πολύ χρόνο ακόμα το ματς. Ήξερα ότι είναι θέμα χρόνου να ξαναμπούμε στο παιχνίδι, γιατί έβλεπα πως η Σαμπαντέλ δεν ήταν σίγουρη για τη διαφορά που είχε πάρει. Είναι ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου. Τα γκολ μπήκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης. Ήξερα, όμως, πως θα βρούμε λύσεις, γιατί μπήκαμε μουδιασμένα στην αρχή. Μπροστά σε τέτοιο κοινό, ήταν σίγουρο πως θα μας προξενήσει άγχος. Ειδικά το παιχνίδι της Παρασκευής ήταν ακόμα πιο δύσκολο, είχαμε περισσότερο άγχος».

Για το δυσκολότερο σημείο του ματς: «Όταν η Σαμπαντέλ το γύρισε σε 9-8, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Αν σε εκείνο το σημείο έβαζε ένα γκολ ακόμα, θα ήταν δύσκολο να το ανατρέψουμε. Σε εκείνο το σημείο βοήθησε πολύ ο κόσμος. Παρακολουθούσε το παιχνίδι, καταλάβαινε τι έβλεπε. Μπορεί να υπάρχει μια κερκίδα που φωνάζει, όμως είναι σημαντικό να καταλαβαίνει και τι βλέπει, σε ποιο σημείο να φωνάξει. Στην τελευταία άμυνα έβλεπα τις ισπανίδες που κοίταζαν τον διαιτητή γιατί δεν άκουγαν το σφύριγμα, είχαν χάσει εντελώς τη συγκέντρωσή τους. Μια άμυνα να σου δώσει ο κόσμος, είναι μεγάλο κέρδος».

Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε κανένα απ’ τα πρώτα σπριντ στα οκτάλεπτα: «Η Σαμπαντέλ έχει τις πιο γρήγορες αθλήτριες του κόσμου, την Παρέχα και την Προκοφίεβα. Μόνο… μεταξύ τους θα την έχαναν».

Για το αν επηρεάστηκαν απ’ την πρόκριση του μπασκετικού Ολυμπιακού: «Ήταν σημαδιακό το ματς του μπάσκετ. Όλες οι κοπέλες πίστεψαν πως, αφού ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μπαρτσελόνα, μπορούμε κι εμείς».

Για την δυναμική της Σαμπαντέλ: «Είναι η καλύτερη ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε πισίνα και παραμένει η καλύτερη. Διάβασα από έναν Ισπανό φίλο ότι είχε 155 παιχνίδια χωρίς ήττα. Αυτό μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους. Μετά το Σούπερ Καπ στη Βαρκελώνη είχαμε ει πως εμείς θα είμαστε νικητές την επόμενη φορά που θα τη συναντήσουμε. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, το Ολυμπιακός-Σαμπαντέλ μέσα στον Πειραιά».

Για το πώς τα κορίτσια μπήκαν σ’ αυτή τη νοοτροπία: «Κάθε μέρα η προπόνησή μας, εκτός από τακτική κλπ, υπήρχε πλάνο για τη Σαμπαντέλ. Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε να αγωνιστούμε κόντρα στην καλύτερη και έπρεπε να είμαστε συνεχώς προετοιμασμένοι. Σχεδόν σε όλες τις προπονήσεις ακουγόταν το όνομά της. Θέλοντας και μη τους έγινε βίωμα. Γι’ αυτό ήμασταν αρκετά προετοιμασμένοι για το ματς».

Για το αν πίστευε πως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας θα ερχόταν τόσο σύντομα μετά το LEN Trophy: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μου το πίστευα. Ήθελα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, βέβαια, για να συνεχίσουν τα κορίτσια τη δουλειά, να μη πάρουν τα μυαλά τους αέρα. Πήραμε το Len, πήραμε πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας… Υπάρχει μέλλον, όμως σημασία έχει να μένεις προετοιμασμένος. Δεν μπορείς να πεις ότι θα είσαι συνεχώς πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά μπορείς να στοχεύεις στο να τα δίνεις όλα στο Final-4 και ό,τι γίνει. Όλοι πλέον ασχολούνται με τον Ολυμπιακό. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τα κορίτσια και για την ομάδα. Δίνει κύρος στον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα».

Για τον επόμενο στόχο: «Τώρα βλέπουμε το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, η χρονιά είναι αποτυχημένη, ανεξάρτητα απ’ το Ευρωπαϊκό».

Για τις υποδομές στο ελληνικό πόλο: «Υπάρχει τρομερή τεχνογνωσία στο ελληνικό πόλο και ειδικά στο γυναικείο, γι’ αυτό υπάρχει και τέτοια διασπορά. Από πολλά μέρη της Ελλάδας βγαίνουν κορίτσια που στελεχώνουν Εθνικές ομάδες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι οι εγκαταστάσεις. Εμείς κάνουμε προπόνηση σε 17 μέτρα. το απόγευμα, γιατί το πρωί τα κορίτσια έχουν σχολείο. Δεν είναι προπονήσεις αυτές για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι και ακριβό σπορ λόγω πετρελαίου. Πολλά κολυμβητήρια μένουν κλειστά. Αν ο Πειραιάς δεν αποκτήσει ένα καινούριο κολυμβητήριο, δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Η Σαμπαντέλ είναι μια πόλη 40.000 κατοίκων και έχει δύο κλειστές πισίνες και μια ανοιχτή. Η ομάδα έχει 30.000 μέλη».

Για το αν υπήρχε κάποιο έξτρα έπαθλο για τα κορίτσια: «Ο κύριος Μαρινάκης είπε για κάποιο πριμ, αλλά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω. Πιστεύω πως κάτι θα πάρουν. Τα κορίτσια της Σαμπαντέλ είναι επαγγελματίες, παγκόσμιες πρωταθλήτριες με την Εθνική και οι απολαβές τους προέρχονται απ’ την ομοσπονδία τους. Απ’ το σύλλογό τους παίρνουν έξτρα, τα χρήματα έρχονται απ’ το κράτος. Οι πολίστες παίρνουν περισσότερα λεφτά απ’ όσα οι μπασκετμπολίστες της Α1 στην Καταλονία. Είναι πολύ διαφορετικό επίπεδο απ’ ότι είμαστε εμείς. Δεν είναι τυχαίο ότι έμειναν τρία χρόνια αήττητες».

Για την βοήθεια του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και του κόσμου: «Βοηθάει πολύ ο σύλλογος, γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει κάποια βήματα παραπάνω. Βοηθάει και ο κόσμος. Τα περισσότερα παιδιά που θα δώσουν ένα εισιτήριο θα τα στερηθούν, αλλά ευτυχώς ο Ερασιτέχνης μας έχει αγκαλιάσει. Έχουν γίνει μεγάλες μεταγραφές. Ασημάκη, Μπιανκόνι… Γίνονται οικονομικές θυσίες».

 
Top