Για περισσότερα από 10 χρόνια, και με μοναδικό προσόν τα υπερμεγέθη της οπίσθια, η τηλεπερσόνα με τις αρμένικες ρίζες καταφέρνει όχι απλώς να μένει στην επικαιρότητα αλλά και να δημιουργεί μια τεράστια περιουσία...



Στην Ελλάδα έχουμε την κατάλληλη έκφραση για κάποιον που καταφέρνει να πλασάρει επικερδώς τον εαυτό του. Λέμε: «πουλάει αέρα». Η αλήθεια για την Κιμ Καρντασιάν και την υπόλοιπη οικογένειά της είναι ότι μπορεί και πουλάει πανάκριβα τηλεοπτικό αέρα και όχι μόνο. Διαθέτει περισσότερα εκατομμύρια followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και από τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα.

Κάθε εμφάνισή της σε δεξίωση η γκαλά κοστολογείται από 250.000 δολάρια και επάνω. Υπάρχει ολόκληρος τιμοκατάλογος που αλλάζει κάθε τόσο για το πόσα χρήματα θέλει κάθε φορά που κάνει ένα τουϊτ για κάποιο προϊόν. Κοινώς έχει γίνει ζάμπλουτη μόνο και μόνο από την εικόνα της . Το κυριότερο; Εχει αποκτήσει ένα τεράστιο διεθνές κοινό που είναι διατεθειμένο να αγοράσει ο,τιδήποτε του πλασάρει μιας και είναι η ίσως πιο καλοπληρωμένη τηλεοπτική προσωπικότητα. Σήμα κατατεθέν της είναι τα διάσημα οπίσθια, τα οποία είναι υπερμεγέθη αλλά η ίδια λέει πως δεν τα έχει αυξήσει με πλαστική. Οι φήμες από την άλλη λένε ότι έχει κάνει ειδική θεραπεία με λίπος που δεν ανιχνεύεται εύκολα.


Είναι ένα φαινόμενο marketing που ξυπνά την αντιπάθεια και το μίσος αλλά σίγουρα αξίζει να το μελετήσει κανείς ως παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί στην εποχή της κυριαρχίας των social media. Επίσης, αποδεικνύεται και ανθεκτικό στον χρόνο, αν σκεφθεί κανείς ότι η περσόνα με το αρμένικο επίθετο πρωτοέγινε διάσημη ως φίλη της Παρίς Χίλτον το 2003. To 2007 η φήμη της εξαπλώθηκε όταν διέρρευσε ένα βίντεο ερωτικών σκηνών με τον τότε δεσμό της Ray J. Εκτοτε ξεπέρασε την κολλητή της και έκανε δική της «σχολή» για το πως κάποιος που δεν έχει τίποτα, μπορεί να πετύχει τα πάντα. Εχει δική της φίρμα με ρούχα, την Dash. Τα καταστήματα στην πατρίδα της το Λος Αντζελες είναι τόσο επιτυχημένα που έχουν γίνει στέκια για τους τουρίστες και αξιοθέατα. Πουλάνε ακόμα και μπουκάλια νερό με φωτογραφίες της, αντί δέκα δολαρίων. Το άρωμα που λάνσαρε, σκίζει. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα; Η πρώτη φουρνιά 500 αντιτύπων του βιβλίου της που λέγεται Selfish και περιλαμβάνει δικές της selfies (εννοείται με έμφαση στο μπούστο και κάποιες γυμνές) ξεπούλησε μέσα σε ένα λεπτό, όταν βγήκε η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα Gilt.

Η Καρντασιάν δεν είναι τόσο όμορφη που να εξαργυρώσει την εμφάνισή της. Απλώς, όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς της, της αποφέρουν κέρδη σαν να ειναι μια ανθρώπινη ταμιακή μηχανή. Κατηγορήθηκε ότι ακόμα και ένας σύντομος γάμος έγινε για να μπορέσει να εισπράξει ακόμα περισσότερα χρήματα, μιας ήδη ξεχειλωμένης δημοσιότητας ότι εμπορεύτηκε την εγκυμοσύνη της. Η ίδια λέει ξεδιάντροπα: «Οταν ακούω ανθρώπους να αναρωτιούνται πως βγάζω λεφτά με το τίποτα, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Αν μπορούν ας το κάνουν και εκείνοι. Aς βγάλουν την ζωή τους στην φόρα. Αφήστε που δουλεύω πολύ σκληρά. Κάθε ημέρα έχω επτά ραντεβού πριν από τις 10 το πρωϊ»σε μια συνέντευξη στην Guardian. Η επιρροή της δεν είναι μόνο σε αυτό το επίπεδο. Πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Αρμενίας υποδέχθηκε την ίδια και τους συγγενείς της με τιμές αρχηγού κράτους και τους παίνεψε για τον αγώνα που έκαναν ώστε να αναγνωριστεί διεθνώς η γενοκτονία των Αρμενίων. Για μερικές ημέρες το Γερεβάν ζούσε στην υστερία των Καρντασιάν.


Ισως η διασημότερη ατάκα της Κιμ είναι αυτή που αποτυπώνει και την νοοτροπία της: «Με ρωτούν ποιο είναι το ταλέντο μου. Ακόμα και μια αρκούδα μπορεί να κάνει κόλπα και να σταθεί πάνω σε μια μπάλα. Μπορεί να είναι ταλαντούχα. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και διάσημη». Συνεπώς θεωρεί ότι η μεγαλύτερή της δεξιότητα είναι ότι μπορεί να αυτοτροφοδοτεί την διασημότητά της.

Ποια είναι η Κιμ Καρντασιάν και πως έγινε το σύμβολο του πανάκριβου κοπανιστού αέρα; Κανένας δεν θα μπορούσε να σκεφθεί την δεκαετία του ’90 όταν ο δικηγόρος πατέρας της υπερασπιζόταν τον O.J. Simpson στην δίκη για την δολοφονία της γυναίκας του, ότι ολόκληρη η οικογένεια Καρντασιάν θα έσπαγε το φράγμα της παγκόσμιας δημοσιότητας, απλώς με το να εμφανίζονται σε μια εκπομπή ριάλιτι, στην οποίαν απλώς υποδύονται τους εαυτούς τους. Η δεύτερη κόρη του διάσημου Αμερικανού δικηγόρου Ρόμπερτ Καρντάσιαν γεννήθηκε το 1980 στο Λος Άντζελες και μεγάλωσε κολυμπώντας στις πισίνες των μεγαλύτερων αρχοντικών του Bel Air. Εχει μια μεγαλύτερη αδελφή την Κόρτνεϊ και δύο μικρότερα αδέλφια την Κλοέ και τον Ρομπ. Οι γονείς της χώρισαν και η μητέρα της παντρεύτηκε τον αθλητή Μπρους Τζένερ, που είχε κερδίσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς. Πριν απο λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι χωρίζουν και αυτοί διότι ο τελευταίος αποφάσισε να γίνει γυναίκα.


Μόλις έγινε περισσότερο γνωστή η Κιμ μετά την διαρροή του ερωτικού βίντεο, ολόκληρη η οικογένεια άρχισε να εμφανίζεται στην γνωστή τηλεοπτική σειρά ριάλιτι “Keep Up with the Kardashians», που τους έκανε γνωστούς σε όλον τον πλανήτη. Και έτσι μπήκαν οι βάσεις για μια από τις πιο επικερδείς «επιχειρήσεις» που φέρουν την επωνυμία Καρντασιάν. Είναι αδύνατον να περάσει μια ημέρα, χωρίς νέα, φωτογραφίες και τουϊτς από κάποιο μέλος της οικογένειας. Και βέβαια όσο αυξάνεται το «ποίμνιο» τόσο περισσότερα είναι τα κέρδη...



πηγή: news247.gr
 
Top