Με τον “αέρα” της πρόκρισης του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε οίκτο στον Πανιώνιο σημειώνοντας μια νίκη γεμάτη με ρεκόρ (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ).

Σε ατομικό επίπεδο ένα τρίποντο ήταν αρκετό για να καταστήσει τον Βασίλη Σπανούλη δεύτερο στη λίστα των παικτών του Ολυμπιακού από καταβολής Α1 (από το 1986) σε τρίποντα. Εφτασε τα 191 και προσπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα που είχε 190 (26 στη διετία 1990-1992 και 164 στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος). Ο πρώτος της λίστας Μίλαν Τόμιτς είναι ακόμα πολύ μακριά (500).


*Ακόμη ο αρχηγός του Ολυμπιακού με τα δύο ριμπάουντ που μάζεψε χθες, έφτασε τα 700 συνολικά στην καριέρα του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.


*Με τους εννιά πόντους που σημείωσε χθες ο Κώστας Σλούκας ξεπέρασε τους 900 με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Ο διεθνής γκαρντ κέρδισε για 4η φορά στο φετινό πρωτάθλημα τον άτυπο τίτλο του MVP της ομάδας του, με 21 πόντους στο ranking.


*Την καλύτερη φετινή του επίδοση σημείωσε ο Ματ Λοτζέσκι πετυχαίνοντας 18 πόντους. Είχε 17 στο ματς της 18ης αγωνιστικής κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.


*Ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σημείωσε κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Βασίλης Καββαδάς με 12 πόντους. Ο διεθνής σέντερ είχε 10 στο ματς της 13ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανελευσινιακό και στο περσινό εντός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics.


*102 συμμετοχές πρωταθλήματος έφτασε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ και “έπιασε” στην 55η θέση της σχετικής λίστας των ξένων παικτών (από το 1992) τον Βίκτορ Αλεξάντερ.


*Από τους πιο κεφάτους παίκτες των νικητών ήταν ο Μπράιαντ Ντάνστον με 15 πόντους, τρία ριμπάουντ και τρεις ασίστ που αποτελούν ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Τρεις ασίστ είχε φέτος στα ματς του 2ου γύρου με ΑΕΝΚ Δημούλας και Κολοσσό H Hotels και σε άλλα δύο της περσινής περιόδου.


*Ισοφάριση της καλύτερης ατομικής του επίδοσης έκανε και ο Ολιβερ Λαφαγέτ μοιράζοντας έξι ασίστ, όσες δηλαδή και στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.


*Ατομικό ρεκόρ αποτελούν για τον Ντάρντεν οι πέντε ασίστ που μοίρασε κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε από δύο στα ματς του πρώτου γύρου με Ρέθυμνο Aegean, ΠΑΟΚ, Αρη και του δεύτερου με τον ΚΑΟΔ Am.Genetics.


ΠΗΓΗ : esake.gr

 
Top