Στην κατάμεστη από 9000 οπαδούς του στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 σετ τον Ολυμπιακό και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα στο βόλεϊ, κάνοντας παράλληλα νταμπλ (το 1ο του σε όλα τα ανδρικά ομαδικά αθλήματα).

Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη, μετά από δύο χρόνια απόλυτης κυριαρχίας στο πρωτάθλημα, άφησαν τα σκήπτρα τους στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη κατάφερε να αντιδράσει μόνο στο τρίτο σετ, όμως με τον πολύ καλό -για ακόμα ένα ματς- Ερνάντο Γκόμεζ και την εμπειρία του Βασίλη Κουρνέτα, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» τη νίκη.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κάποια νευρικότητα, αλλά ήταν πολύ καλή σε άμυνα και επίθεση, την ώρα που ο Ολυμπιακός... αδυνατούσε να νικήσει το αντίπαλο μπλοκ, με συνέπεια το 10-8 να γίνει 14-8 και στη συνέχεια 20-12, με τον Χιμένες να καθαρίζει για το 25-16.

Οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη συνέχισαν να έχουν... τραγικό ποσοστό στην επίθεση (κάποια στιγμή κατέγραψε 19%!) αλλά ο Γκόμες είχε... ζεσταθεί και το δεύτερο σετ έλαβε πρόωρα... τέλος παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Τζελάτι από το σερβίς. Το κλειστό της Πυλαίας είχε πάρει φωτιά και ο ΠΑΟΚ δεν ήταν διατεθειμένος να απωλέσει το ισχυρό προβάδισμα, με αποτέλεσμα το 21-18 να μετατραπεί σε 25-19 και το 2-0 στα σετ να γίνει πραγματικότητα.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο συναρπαστικό, αφού οι δύο αντίπαλοι βρίσκονταν συνεχώς κοντά στο σκορ χάρη στην άνοδο του Ολυμπιακού στο μπλοκ και τις κακές υποδοχές των παικτών του Γιάννη Καλμαζίδη. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν μπροστά με 3-0 σερί (17-18), πήγαν τη διαφορά στο +2 χάρη σε άσο του Κόιστρα, αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε με δικό του 3-0 και έγραψε το 23-22. Ο Αλέξαντερ Σαφράνοβιτς πήρε μπλοκ άουτ, ο Κώστας Χριστοφιδέλης "κόπηκε" στην τελευταία φάση και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, δίνοντας το έναυσμα σε εκατοντάδες οπαδούς του να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους.

Τα σετ: 1-0 (25-16), 2-0 (25-19), 3-0 (25-23)


http://olympiacos-blog.blogspot.com/
 
Top