Ο Ολυμπιακός πέρασε με 69-76 από το ΟΑΚΑ και την Κυριακή είναι έτοιμος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα με... «σκούπα» κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Φοβερό ματς από Πρίντεζη και Ντάρντεν, ενώ μόνος του "πάλευε" κόντρα στον Θρύλο ο Μαυροκεφαλίδης που όμως... δεν ήταν αρκετός!

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το μπρέικ στο ΟΑΚΑ, προηγούνται 2-0 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και έχουν... match ball.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέχουν πλέον μόλις μία νίκη από το εντέκατο τρόπαιο της ιστορίας τους στην Α1, με το επόμενο ματς να διεξάγεται στο ΣΕΦ (14/06, 19.30).

Γιώργος Πρίντεζης (17π., τρία ριμπ.), Τρεμέλ Ντάρντεν (14π., τρία ριμπ.) και ο Βασίλης Σπανούλης (11π., μία ασίστ), που δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς αφού συμπλήρωσε πέντε φάουλ όπως και ο Μπράιαν Ντάνστον, ηγήθηκαν των ερυθρόλευκων, ενώ από τους γηπεδούχους ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πάλευε μόνος του έχοντας 28 πόντους, έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και έντεκα κερδισμένα φάουλ. 11 είχε ο Σλότερ, 7 ασίστ ο Διαμαντίδης.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ΟΑΚΑ και περνώντας την μπάλα στο καλάθι, με τους Γιώργο Πρίντεζη και Οθέλο Χάντερ να αναδεικνύονται νικητές στις μάχες τους με τους αντιπάλους τους, προηγήθηκε με 10-8. Ο Παναθηναϊκός, με το Λουκά Μαυροκεφαλίδη να έχει ήδη τους οκτώ από τους δεκατέσσερις πόντους της ομάδας του και με βολές του Ντε Μάρκους Νέλσον ισοφάρισε, αλλά κάπου εκεί... «μίλησε» ο Κώστας Σλούκας που και ρυθμό στον Ολυμπιακό έδωσε και σκόραρε από την περιφέρεια, για το +7 (14-21) της πρώτης περιόδου.

Ο... «ζεστός» Ματ Λοτζέσκι διαμόρφωσε το 24-16 υπέρ των ερυθρόλευκων, με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά οι «πράσινοι», βελτίωσαν την άμυνά τους, «απάντησαν» με επιμέρους σερί 12-3 και ανέκτησαν το προβάδισμα (26-24). Ωστόσο, άμεση ήταν και πάλι η απάντηση του παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αυτή τη φορά από τον αρχηγό του Θρύλου, Βασίλη Σπανούλη, που ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο σε αυτή τη σειρά των τελικών, για το +1 (26-27). Ο ηγέτης του Ολυμπιακού διαμόρφωσε και το 28-32, ενώ ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στο Δημήτρη Αγραβάνη για το καλάθι και φάουλ που έστειλε και πάλι τους ερυθρόλευκους στο +7 (28-35). Το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά στους πέντε πόντους (33-38), με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να εκμεταλλεύονται την ευστοχία τους. Τρία φάουλ είχαν ήδη συμπληρώσει Γιάνκοβιτς, Νέλσον και Χάντερ, που... «προστατεύτηκαν» από τους προπονητές τους.

Δεν άλλαξε η κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να... «εκτελεί» με το Γιώργο Πρίντεζη και να ανοίγει την ψαλίδα στους οκτώ πόντους (33-41). Χάντερ, Αγραβάνης και Γιάνκοβιτς έφθασαν γρήγορα τα τέσσερα φάουλ, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης με τη βοήθεια του Νέλσον «κράτησαν» τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ (38-43). Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν διατεθειμένοι να μη δώσουν δικαίωμα στον «αιώνιο» αντίπαλο και με τον Τρεμέλ Ντάρντεν να... «βομβαρδίζει» από την περιφέρεια έφθασαν στο +9 (38-46). Ο πρώτος πόντος του Αντώνη Φώτση στο ματς και ο Μαυροκεφαλίδης με άλλους έξι πόντους έφεραν το μτς στον πόντο (45-46), αλλά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν πανικοβλήθηκαν κι έκλεισαν το 30’ με διαφορά ασφαλείας (50-54).

Η πολυφωνία στην επίθεση και η καλή άμυνα έφεραν και πάλι τον Ολυμπιακό σε φανερή θέση ισχύος (56-65), και πάλι όμως η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου δεν πέταξε… λευκή πετσέτα και με τον... Μαυροκεφαλίδη πλησίασε στους τέσσερις πόντους (65-69). Με 1/10 τρίποντα για 30 λεπτά, ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρία στις αρχές της τέταρτης περιόδου, αλλά δεν έφθασαν για να… ταράξουν τον Ολυμπιακό, που ανέκτησε την αυτοκυριαρχία του και «καθάρισε» το διπλό. Χάντερ και Σπανούλης, πριν αποχωρήσει με πέντε φάουλ, έφεραν την ομάδα τους στο 72-67, ενώ ο Σλούκας με τρεις δικούς του πόντους (βολή και λέι απ) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, 69-76. Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος και φυσιολογικά πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και μάλιστα χωρίς άγχος!

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 33-38, 50-54, 69-76

Παναθηναϊκός (Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6 (1), Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 28, Διαμαντίδης 4, Μπλουμς 3 (1), Κούπερ, Μόργκαν 1.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ, Χάντερ 7, Ντάνστον 7, Σπανούλης 11 (3), Ντάρντεν 14 (2), Σλούκας 9 (1), Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι 5 (1), Πρίντεζης 17 (1), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3.

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/06/69-76.html
 
Top