Αμφισβητήθηκε από την πρώτη στιγμή, καθόλη τη διάρκεια και συνέχισε και φέτος να ακούει πολλά. Είτε αυτά αφορούσαν την έλλειψη συγκέντρωσης που ενδεχομένως έδειχνε σε κάποια παιχνίδια, είτε τον τρόπο που του αρέσει να πανηγυρίζει (τόξα), είτε για τους τραυματισμούς του και το εύθραστο του κορμιού του.

Όλα αυτά συνιστούσαν και για κάποιους συνιστούν, έναν παίκτη που δεν ήταν αρκετός για να παίζει στον Ολυμπιακό και στο επίπεδο ενός Back2Back πρωταθλητή Ευρώπης. Ο “Air Georgia” άκουσε, έπαθε, έμαθε και αποφάσισε φέτος να αποδείξει ότι δεν είναι απλά μια μηχανή παραγωγής θεάματος, αλλά απέδειξε πως μπορεί να μπει στο ρόλο που του ζητήθηκε και να αντεπεξέλθει με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε αυτόν.

Μας έδωσε μια πρώτη γεύση στα κρίσιμα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα και συνέχισε στους τελικούς, με αποκορύφωμα την ουσιαστική απόδοσή του στον τρίτο και τελευταίο τελικό της σειράς με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδωσε αυτό που ήθελε περισσότερο κάθε Ολυμπιακός, αλλά και ολόκληρη η ομάδα.

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μίλησε στο "Eurohoops.net", προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την παραμονή του και δήλωσε ότι του χρόνου θα επιστρέψει ακόμα καλύτερος.

Αναλυτικά:

Περίμενες μια σεζόν που ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό, να καταλήξει με ένα “σουίπ” απέναντι στην ομάδα η οποία σας “πρόσφερε” και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο;

Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, αλλά αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό. Χάσαμε το Κύπελλο, κι αυτό έφερε τη μεγάλη αλλαγή στην ομάδα, το νέο μας προπονητή. Αλλά τουλάχιστον αυτό συνέβη στην αρχή της χρονιάς κι όχι στο μέσο, οπότε είχαμε το χρόνο να προσαρμοστούμε, να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και να είμαστε έτοιμοι για τα δύσκολα παιχνίδια.

Προτιμάει τελικά ένας παίκτης αν χρειαστεί να αλλάξει προπονητή, κάτι τέτοιο να γινει στην αρχή;

Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολο για εμάς να μάθουμε τη φιλοσοφία του. Να μάθουμε τί θέλει και πώς το θέλει και κυρίως έχουμε χρόνο να προσαρμοστούμε στα θέλω του και να ανταποκριθούμε, όπως κάναμε φέτος.

Θεωρείς για εσένα προσωπικά ήταν μια καλή χρονιά δεδομένου του τραυματισμού σου και του διαστήματος που χρειάστηκε να απουσιάσεις;

Βελτίωσα την άμυνά μου αυτή τη χρονιά. Έδειξα στον κόσμο ότι μπορώ να παίξω σε αυτό το υψηλό επίπεδο, κάτι που πολλοί δεν πίστευαν γιατί δεν με θεωρούσαν, ήδη από πέρυσι, αρκετά καλό γι’ αυτή την ομάδα.

Εμείς νιώθουμε όταν είσαι στο παρκέ ότι κάτι υπάρχει στον αέρα…

Ναι, έχεις δίκιο σε αυτό και χαίρομαι πολύ. Νιώθω ότι ήταν μια καλή χρονιά και σε αυτό μετράει η κατάκτηση του πρωταθλήματος απόψε.

Αν μπορούσες να ανταλλάξεις αυτό το πρωτάθλημα με έναν ευρωπαϊκό τίτλο θα το έκανες;

Όχι δεν θα το άλλαζα με τίποτα, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Κι όσο υποθετικά μπορούμε να μιλήσουμε, αν αυτό στο ρώταγα στη Μαδρίτη, πιστεύεις ότι θα μου έδινες την ίδια απάντηση;

Τα παιχνίδια τα παίρνουμε ένα-ένα με τη σειρά. Δυστυχώς ή ευτυχώς η Μαδρίτη τελείωσε για εμάς και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Αυτή τη στιγμή κερδίσαμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Είχαμε βάλει ως στόχο την Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα. Κατακτήσαμε όμως αυτό και μένα αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένο.

Νιώθεις ότι αυτή η ομάδα, ο κόσμος της και όλο το staff εδώ, ήθελαν περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα από μια Ευρωλίγκα;

Στην Ελλάδα γενικότερα όλα περιστρέφονται από το αν θα κερδίσει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό ή ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό. Θέλουν πάντα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά όταν έρχεται η στιγμή… όλη η ιστορία αφορά το αν θα κερδίσουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό ενδιαφέρονται περισσότερο.

Είναι μέσα στους στόχους σου να κερδίσεις περισσότερα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό;

Οπωσδήποτε το θέλω αυτό!

Άρα θέλεις να είσαι και του χρόνου εδώ και να κερδίσεις το πρωτάθλημα ξανά…

Σίγουρα θέλω να γυρίσω εδώ και να βοηθήσω την ομάδα να συνεχίσει να ανεβαίνει, όπως είναι και το πλάνο της ομάδας, αλλά και το δικό μου όσα χρόνια έχω παίξει στην Ελλάδα. Οπότε, το να είμαι εδώ για μένα ήταν όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Άρα φυσικά και θέλω να γυρίσω και να είμαι στην ομάδα.

Είναι αλήθεια πως είστε μια παρέα παιδιών που κερδίζει τίτλους, σειρές και κρίσιμα ματς;

Είμαι απλά ένας πολύ τυχερός άνθρωπος, που παίζει και προπονείται με αυτούς τους παίκτες.

Νιώθεις τόσο τυχερός;

Ναι, νιώθω και ελπίζω να συνεχίσω να παίζω με αυτά τα παιδιά.

Άρα θα είσαι εδώ και του χρόνου;

Σίγουρα θα με δεις!

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2015/06/blog-post_560.html
 
Top