Ένταση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, όπου συζητείται το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, στην αίθουσα μπήκαν εργαζόμενοι στους Δήμους, οι οποίοι, σήμερα, πραγματοποιούν στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση των τομέων Καθαριότητας στους Δήμους.

Οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της Καθαριότητας, με τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, να λέει:

«Ξέρω και εγώ να φωνάζω συνθήματα. Αν θέλετε έρχομαι και εγώ να φωνάξω μαζί σας. Άλλωστε έχω βρεθεί και εγώ στη θέση σας», προσθέτοντας, «οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντοτε ανοιχτές. Αναρωτιέμαι γιατί δεν ήρθατε εκεί και έρχεστε εδώ».

Προς εκτόνωση της κατάστασης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κάλεσε τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμη Μπαλασόπουλο, να καταθέσει τις θέσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έκανε λόγο για προσπάθειες Δημάρχων να ιδιωτικοποιήσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας στους Δήμους τους και ζήτησε από την Κυβέρνηση να καταργήσει το άρθρο 61 του Νόμου 3979/2011, που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων σε ιδιώτες, όπως επίσης και την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α.
ΠΗΓΗ
http://www.pireasnews.gr/
 
Top